Izvor: N1 Info/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Gojković: Vučić da ostane na čelu SNS iako ima drugu viziju

N1 Info 24.09.2018
Predsednica Skupštine Srbije i funkcionerka Srpske napredne stranke Maja Gojković izjavila je da su se skoro svi članovi Glavnog odbora stranke koji su se javljali da govore izjasnili da Aleksandar Vučić treba i mora da ostane predsednik SNS "iako on… »

Premijerka sa Džonsonom: SAD ohrabruju dijalog o Kosovu

N1 Info 24.09.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić započela je posetu Njujorku današnjim sastankom sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta Senata Kongresa SAD za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu, saopštila je Vlada u Beogradu. U… »

Stefanović o objektu na Kopaoniku: Policija nikoga ne štiti

N1 Info 24.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da MUP nije dobio prijavu da je nekom prećeno u vezi sa najavljenim rušenjem nelegalnog ugostiteljskog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku. Stefanović je novinarima u Beogradu rekao da… »

Rasprava u Skupštini o ukidanju zakona o smanjenju penzija

N1 Info 24.09.2018
Skupština Srbije završila je večeras načelnu raspravu o više predloga zakona i medjunarodnih sporazuma medju kojima je i ukidanje zakona o privremenom smanjenju penzija. Ukidanjem tog zakona, oktobarska penzija biće isplaćena bez umanjena, najavio… »

Vučić primio Čepurina: Veoma važan sastanak s Putinom

N1 Info 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Moskvi, primio ambasadora Rusije Aleksandra Čepurina, kome je preneo da očekuje da će sastanak s ruskim predsednikom imati veliki značaj za unapređenje prijateljstva dve zemlje, saopšteno je iz… »

Popović: Pregovori pod okriljem EU nisu dali rezultat

N1 Info 24.09.2018
Ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović ocenio je da pregovori sa Prištinom pod okriljem EU nisu dali nikakav rezultat i da Srbija mora da zauzme oštriji stav prema premijeru Albanije Ediju Rami. On je u… »

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

N1 Info 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim će, kako se navodi, svi lični podaci biti zaštićeni na jednak način kao i u državama članica EU. Vlada je u saopštenju nakon sednice navela se da se s ozbirom na sve… »

Selaković: Razgovori Beograda i Prištine teški i mučni

N1 Info 24.09.2018
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da od razgovora delegacije Srbije i Prištine u Njujorku ne očekuje ništa novo ni epohalno jer, kako je ocenio to su razgovori koji teku. Selaković je za televiziju Prva rekao da su… »

Ambasador SAD: Nećemo prihvatiti bilo kakvo rešenje

N1 Info 24.09.2018
Odlazeći ambasador Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Greg Delavi izjavio je da dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije nedostaje demokratski legitimitet i da njegova zemlja neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude… »

Beograd "izgubio" gradonačelnika, tvrde u opoziciji

N1 Info 24.09.2018
Posle 100 dana otkad je Zoran Radojičić postao gradonačelnik, a Goran Vesić njegov zamenik, opozicioni Savez za Srbiju postavlja pitanje: ko zapravo vodi Beograd? Tvrde da su građani izgubili gradonačelnika, a da je njegovu funkciju, protivno Zakonu… »