Izvor: Niške vesti/Regioni arhiva vesti 24.09.2018

Jubliej predstave “Lepotica i zver”

Niške vesti 24.09.2018
„Reč je o jubilarnom izvođenju rimejka ove predstave, izvedenom novembra 2012. godine. Inače predstava „Lepoticai zver“ u režiji Zorana Lozančića je prvi put postavljena na scenu niškog Pozorišta lutaka deset godina ranije. Na nacionalnim i… »

ZAVRŠNI RADOVI: „Rovče“ dobilo novi izgled (FOTO)

Niške vesti 24.09.2018
Pre samo nekoliko meseci ovo mesto je predstavljalo pravo ruglo, a sada je zasijalo punim sjajem. Na popularnom Rovčetu nikla su čak tri košarkaška terena, staza za skok u dalj, završeno je parterno uređenje pešačke zone, urađena je tribina na… »

Jak vetar u Nišu lomi grane (Foto)

Niške vesti 24.09.2018
Usled jakog vetra, sa drveća na niškim ulicama počele su da padaju grane. Jedan od primera je drvo u ulici Dragiše Cetkovića. „Temperatura je u postepenom padu, a u toku noći se očekuje postepeno razvedravanje i slabljenje vetra. U utorak i sredu… »

„Rotarakt klub Niš“ i „Legionari“ ujedinjeni u humanoj misiji: Novi mobilijari za mališane

Niške vesti 24.09.2018
Uplaćene kotizacije biće preusmerene u humanitarne svrhe, a za sve prijavljene takmičare obezbeđeni su lunch paketi, majice i osveženje. Pobednike takmičenja u sve 3 kategorije očekuju brojne nagrade. Timovi će se takmičiti u okviru tri… »

Izučavanje nemačkog jezika u školama diktira evropsko tržište

Niške vesti 24.09.2018
Zadatak skupa je bio, kako kaže Aleksandra Breu, predsednica Udruženja nastavnika nemačkog jezika Srbije, da odgovori šta je sve potrebno nastavniku da bi mogao da bude nastavnik nemačkog jezikika u ovom, dosta promenljivom, okruženju. „Nastavnici… »

“Kakav si kvizičar” u Noći istraživača

Niške vesti 24.09.2018
“Ne oklevaj, broj timova koji će učestvovati je ograničen, a zainteresovanost za ovo tradicionalno, drugo izdanje kviza je nezapamćena! Ako te fasciniraju prirodne pojave, ako dobro razmišljaš pod stresom i poseduješ retku sposobnost da duže od… »

Letovanje na selu u interpretaciji „Mladog Jovche“ i „Cachea“

Niške vesti 24.09.2018
Kako navodi autor Jovan Nikolić, pesma donekle opisuje realno stanje, pogotovo ljudi sa juga, na komičan i zanimljiv način. „Dušan Koprivica – Cache je čuo neke od mojih pesama sa jutjuba koje su mu se dopale, te smo ubrzo stupili u kontakt gde… »

Aleksinački učenici boravili u međunarodnom centru „Okean“ u Vladivostoku

Niške vesti 24.09.2018
Učenici aleksinačkih osnovnih škola u kojima se uči ruski jezik boravili su u Rusiji zahvaljujući saradnji sa Ambasadom Rusije, a pre svega zahvaljujući predsedniku Asocijacije ruskih diplomata Valeriju Jevgenjeviču Jegoškinu koji je bio i ostao… »

STIGAO JE DRUGI TOM trilogije „Svetioničar-Pritajeno zlo“

Niške vesti 24.09.2018
Promocija drugog romana iz distopijske i neo-noar trilogije „Svetioničar“, pod nazivom „Pritajeno zlo“, niškog autora Mladena Đorđevića zakazana je za 27. septembar u sali Niškog kulturnog centra u 19 sati. Pored samog autora, u „Maloj… »

HUMANOST NA DELU! Devojčice iz Niša prikupile humanitarni prilog od prodaje knjiga.

Niške vesti 24.09.2018
One su u nedelju popodne prodavale knjige, a sav prikupljeni novac dale su u humanitarne svrhe. Od prodatih knjiga sakupile su oko četiri hiljade dinara i prosledile ih Marini Adamović i njenoj „Banci dobročinstva“ koja prikuplja humanitarne… »