Izvor: Novi magazin/Balkan arhiva vesti 24.09.2018

U RS dečak poginuo od strujnog udara

Novi magazin 24.09.2018
Četrnaestogodišnji dečak poginuo je od strujnog udara na izletištu Paunovica, nadomak Kneževa, u Republici Srpskoj, objavili su danas banjalučki mediji.Tragedija se dogodila sinoć, kada se maloletnik popeo na banderu i uhvatio za žicu pod naponom… »

Baković: Kriminalna grupa pokušala da ubije novinarku Vijesti Oliveru Lakić

Novi magazin 24.09.2018
Policija ima operativna saznanja ;da je kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore izvršila krivično delo pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, izjavio je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. On je rekao da se članovi… »

U BiH pao prvi sneg

Novi magazin 24.09.2018
Na Prokoškom jezeru i na planini Vlašić u BiH pao je prvi sneg, a formiran je pokrivač od oko pet centimetara. Prokoško jezero se nalazi na 1.636 metara nadmorske visine i udaljeno je od Fojnice 23 kilometra. U BiH je danas najhladnije na… »

Talasi na Jadranu visoki pet metara, bura 100 na sat

Novi magazin 24.09.2018
Zbog jakih udara bure i talasa koji su na Jadranu dostizali i pet metara, danas je otkazano više trajektnih i katamaranskih linija na splitskome plovnom području, javila je agencija Hina. Jak vetar i kiša u Splitu su popodne izazvali saobraćajnu… »

Poljskog premijera ne čudi tužba Evropske komisije

Novi magazin 24.09.2018
Poljski premijer Mateuš Moravjecki je danas izjavio da nikoga u Poljskoj ne čudi što je Evropska komisija tužila Poljsku Sudu Evropske unije zbog reforme Vrhovnog suda i podsetio je da mnoge članice EU nisu poštovale neke od odluka tog suda… »