Izvor: PC Press/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 24.09.2018

Jedan tvit pokrenuo glasine o TV seriji Diablo

PC Press 24.09.2018
Sredinom avgusta internetom su kružile glasine da Blizzard i Netflix udružuju snage kako bi nam priredili animirani Diablo serijal. Ovog vikenda glasine dostižu svoj vrhunac i dobijaju na verodostojnosti, zahvaljujući ishitrenoj izjavi čoveka koji bi… »

10 godina Android-a

PC Press 24.09.2018
Juče je mobilni svet zabeležio značajnu godišnjicu – 10 godina od predstavljanja prvog Android telefona. Prvi telefon pokrenut Android 1.0 OS-om, T-Mobile G1, pušten je u prodaju 23. septembra 2008. godine. U to vreme nije delovalo da će ovaj OS… »

SpaceX misija na Mesec će biti direktno prenošena u VR-u

PC Press 24.09.2018
SpaceX je nedavno potvrdio više detalja o svojoj misiji koja je planirana za 2023. godinu. Takođe je otkrio identitet prvog privatnog putnika za ovo putovanje na Mesec koji će ići zajedno sa osam umetnika. Ako niste jedan od tih ljudi, ne brinite… »

Comcast preuzima Sky za oko 39 milijardi dolara

PC Press 24.09.2018
Comcast, jedna od najjačih američkih telekomunikacionih i medijskih kompanija, dogovorila je preuzimanje britanskog giganta, kompanije Sky. Ovo je rezultat višemesečnih pregovora i licitiranja u koje je bila uključena i druga američka medijska… »

Šest načina na koje je prvi Android promenio sve

PC Press 24.09.2018
Prvi Google-ov Android telefon je izašao pre deset godina. Teško je poverovati da telefon koji predstavlja početak pametnih telefona, HTC Dream ili T-Mobile G1 nije izgledao kao današnji pametni telefoni. Telefon je imao kliznu tastaturu i deo ispod… »

Zbog nestašice čipova, Intel se vraća na 22-nm proces

PC Press 24.09.2018
Pre dve nedelje pisali smo da se Intel suočava sa nestašicom čipova zbog ograničenosti svojih proizvodnih kapaciteta i odlaganju 10-nm čipova u poređenju sa trenutno visokom potražnjom na tržištu za njihovim 14-nm čipovima. Kao jedno od rešenja… »

Alexa “intuicija” će unapred znati šta korisnici žele

PC Press 24.09.2018
Amazon je najavio novu opciju uz pomoć koje će njegov virtuelni asistent – Alexa – unapred znati šta korisnici žele, a moći će i da ih podseća na želje i stvari koje su zaboravili. Nova opcija ponela je ime Alexa Hunches, a virtuelnom… »

AI sistem koji muziku povezuje sa određenim raspoloženjem

PC Press 24.09.2018
Eksperti u Deezer-u razvili su sistem veštačke inteligencije koji neku muzičku numeru povezuje sa određenim raspoloženjem, a projekat je objavljen pod naslovom “ Music Mood Detection Based on Audio Lyrics With Deep Neural Nets.“ Da bi odredio… »

Startap AgitPROP napunio 25 godina

PC Press 24.09.2018
Ovako bi danas bilo moderno da glasi naslov vesti o tome da mala kreativna agencija, osnovana po start-up principima, ima veliki jubilej – 25 godina poslovanja. Kako je agencija AgitPROP, kao mali preduzetnički biznis koji je radio velike projekte, za… »

Hiljade WordPress sajtova zaražene malicioznim kodom

PC Press 24.09.2018
Bezbednosne kompanije Sucuri i Malwarebytes upozorile su da je tokom ovog meseca hakovano na hiljade WordPress sajtova. Svi sajtovi su kompromitovani na sličan način – unosom malicioznog koda, ali ne kroz sam CMS, već preko ranjivosti u zastarelim… »