Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 24.09.2018

Vulin: Niko neće zabranjivati rijalitije na komercijalnoj TV

Politika 24.09.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se u Srbiji neće zabranjivati nijedan program, pa ni rijaliti, ocenjujući da ministar kulture Vladimir Vukosavljević nije smeo sebi da dopusti komentarisanje rijaliti programa komercijalne televizije TV… »

Duplo više Albanaca misli loše o Srbima, nego Srba o Albancima

Politika 24.09.2018
Čak dve trećine Albanaca najnegativnije mišljenje ima prema Srbima, u odnosu na sve narode u okruženju, dok o Albancima najnegativnije mišljenje ima trećina građana Srbije, pokazalo je najnovije istraživanje agencije Faktor plus. Najnegativnije… »

Pravoslavlju preti raskol teži od onog između Istoka i Zapada

Politika 24.09.2018
Nismo za Moskvu nego za puno poštovanje vekovnog kanonskog poretka i nismo protiv Carigrada nego protiv svake inicijative koja bi sigurno izazvala još teže potrese i podele od onih koje već imamo, kaže jedan od najuticajnijih episkopa SPC-a. Prvi put… »

Japanski pasoš najvredniji, srpski na 36. mestu

Politika 24.09.2018
LONDON – Agencija „Henli and partners” tradicionalno je objavila spisak najvrednijih pasoša na svetu prema broju zemalja koje omogućavaju slobodan ulazak. Vodeću poziciju preuzeo je Japan, čiji državljani mogu da putuju u 189 zemalja sveta bez… »

Besplatno pregledano 12.754 građanina

Politika 24.09.2018
Pacijenti su jednim dolaskom u zdravstvenu ustanovu mogli da obave najmanje tri specijalistička pregleda, i to bez zakazivanja. U okviru akcije besplatnih preventivnih pregleda je od 9 do 16 časova u više od 100 zdravstvenih ustanova širom Srbije… »

Policijski sindikat traži legalizaciju prostitucije

Politika 24.09.2018
U Srbiji se kažnjavaju samo žene, a oni koji koriste njihovo telo i dušu su na slobodi, kaže Vesna Stanojević. – U krizi morala, besmisleno je legalizovati nemoralnu pojavu, smatra advokat Veljko Delibašić. Sindikat policije i policijskih… »

Od bolesti srca i krvnih sudova u Srbiji dnevno umre 147 ljudi

Politika 24.09.2018
Na svakih sat vremena od kardiovaskularnih bolesti premine šest ljudi, a neslavna statistika svrstala je našu zemlju na treće mesto u svetu po broju umrlih, odmah posle Rusije i Ukrajine. Od bolesti srca i krvnih sudova u Srbiji svakog dana umre 147… »

U Vranju počinje ispitivanje posledica NATO bombardovanja

Politika 24.09.2018
Predsednik Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja Srbije Darko Laketić izjavio je juče da će ova komisija u narednih desetak dana otići u Vranje. On je gostujući na RTS-a kazao da će komisija u tom gradu prikupiti svedočenja lica koja su… »

Biciklom prešli 1.000 kilometara u čast Solunaca

Politika 24.09.2018
Nakon deset dana i oko 1.000 kilometara pređenih biciklom kako bi obeležili stogodišnjicu od proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu, pripadnici Udruženja „Prijatelji 72. Specijalne brigade” vratili su se u Beograd, završnu tačku maratona… »

Ustoličen novi episkop zahumsko-hercegovački Dimitrije

Politika 24.09.2018
U čin episkopa uveo ga je patrijarh srpski Irinej, a Svetu arhijerejsku liturgiju služilo više vladika Srpske pravoslavne crkve. TREBINjE - Novoizabrani episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije ustoličen je danas u Sabornom hramu Svetog… »