Izvor: Politika/Ekonomija arhiva vesti 24.09.2018

Jura: Nema preseljenja proizvodnje i otpuštanja radnika

Politika 24.09.2018
Kompanija Jura nema u planu da deo proizvodnje iz Srbije preseli u Albaniju, rečeno je Tanjugu u toj kompaniji. U Juri su tako demantovali napise pojedinih medija da će deo proizvodnje iz Srbije preseliti u Albaniju. Takođe, kažu, nisu tačni ni… »

Loš početak trgovačke nedelje na Berzi

Politika 24.09.2018
Izuzetno slaba investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija, uz pad BELEX indeksa, obeležili su današnji početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,5 miliona dinara (13,1 hiljada evra). Indeks… »

Žene i penzioneri najviše vode računa o uštedi struje

Politika 24.09.2018
Svaki deseti potrošač u Srbiji isključuje ringlu pred kraj kuvanja, a svaki peti ugrađuje štedljive sijalice Uoči početka svake grejne sezone domaćinstva koja imaju mogućnost da biraju način grejanja – drva, struja, gas ili ugalj, podvlače… »

Siniša Mali i MMF kroje budžet za sledeću godinu

Politika 24.09.2018
Razgovaraće se i o reformi poreskog sistema, smanjenju doprinosa, a razmatraće se i povećanje neoporezivog dela zarade. Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), predvođena Džejmsom Rufom, stigla je u prvu kontrolu aranžmana iz predostrožnosti… »

Digitalni radnik mesečno zaradi manje od 1.000 dolara

Politika 24.09.2018
Samo osam odsto žena i 11 procenata muškaraca iz Srbije, koji se bave poslovima u oblasti razvoja softvera, zarađuje sedmično više od 1.000 dolara bruto, pokazala anketa Centra za istraživanje javnih politika. Digitalni radnik u Srbiji najčešće… »