Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 24.09.2018

ŠTRAJK: Časovi skraćeni na 30 minuta

Ritam grada Kg 24.09.2018
U delu škola časovi će od danas trajati po 30 minuta zbog štrajka prosvetnih radnika. Sindikati ne odustaju od zahteva da svi zaposleni sa sedmim stepenom stručnosti uđu u 9. platnu grupu dok ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da nije… »

Tomašević novi centar Radničkog

Ritam grada Kg 24.09.2018
Posle golmana reprezentacije Srbije, Lazara Dobožanova, i iskusni crnogorski centar Nikola Tomašević pojačao je Kragujevački vaterpolo klub Radnički pred sezonu u kojoj će nastupiti u Regionalnoj A2 ligi. Ovaj dvadesetdevetogodišnji Cetinjanin… »

DA LI STE ZNALI? Če Gevara posetio Kragujevac 1959. godine

Ritam grada Kg 24.09.2018
Da li ste znali da je Če Gevara boravio u Kragujevcu, posetio spomenik u Šumaricama i fabriku “Zastava” gde je razmatrao kupovinu oružja? Nedavno otvorena izložba u Muzeju “21. oktobar” pokušava da rasvetli ovu, čak i starijim… »

Koncert Nade Kolundžije u Kragujevcu

Ritam grada Kg 24.09.2018
Večeras od 20 časova, u Univerzitetskoj galeriji u Kragujevcu, nastupiće pijanistkinja Nada Kolundžija, u okviru koncertne turneje po Srbiji, pod nazivom „Uzdah/izdah zvuka“. Turneja je osmišljena kao koncertna promocija izdanja „Udah/… »

OVA KRAGUJEVČANKA JE VEK STARA, a sada je odlučila da progovori o receptu dugovečnosti

Ritam grada Kg 24.09.2018
Kragujevčanka Julka Mitrović, proslavila je stoti rođendan. Iako je ušla u drugi vek, ceo dan je u pokretu. Neobičnu vitalnost i dobro zdravlje, kaže, duguje radu i umerenosti u svemu, ali pre svega slozi u porodici. S njom, na rođendanskom… »

„Gospođa ministarka“ u Teatru

Ritam grada Kg 24.09.2018
Sutra od 20 sati, u Knjaževsko-srpskom teatru biće izvedena predstava „Gospođa ministarka“, koju je po tekstu Branislava Nušića adaptirao i režirao Jovan Grujić. – Gospođa ministarka, reče Nušić, događa se u doba susreta prošloga i… »

Peti Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum

Ritam grada Kg 24.09.2018
Peti po redu Internacionalni festival kamerne muzike Convivium Musicum, održaće se od 25. do 28. septembra 2018. godine, uz podršku Grada Kragujevca, Filološko-umetničkog fakulteta, Muzičke škole „dr Miloje Milojević”, Muzičkog centra… »

APEL: Štene zarobljeno ispod kontejnera, pomozite mu

Ritam grada Kg 24.09.2018
Ispod kontejnera u ulici Nikole Maratovića, iznad ambulante u Čegarskoj, zarobljeno je štene. Malog psa su meštani uočili još juče, ali ne mogu do njega da dođu, pa apeluju da, ukoliko je neko u mogućnosti dođe i spase ga. “U kontejneru ili… »

Muškarac nastradao u požaru na Pivari

Ritam grada Kg 24.09.2018
U požaru koji koji se dogodio juče popodne u ulici Grge Jankeza u naselju Pivara nastradala je jedna osoba. Kako kažu u Upravi za vanredne situacije, stariji muškarac preminuo je usled gušenja dimom, pre dolaska Vatrogasno spasilačke brigade. U… »

Vip Kinoteka – Varljivo leto ’68

Ritam grada Kg 24.09.2018
Večeras od 20 časova, u Kontakt galeriji SKC-a nastavlja se Vip kinoteka, premijernom projekcijom digitalno restauiranog filma Gorana Paskaljevića, „Varljivo leto ’68“. Ulaz je slobodan. „Varljivo leto ’68“ je jugoslovenski film snimljen… »