Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Racija u Sarajevu, oružje pronađeno kod migranata

RTS 24.09.2018
Policija Bosne i Hercegovine uhapsila je tokom racije u Sarajevu dvojicu migranata iz Sirije i Alžira i otkrila skriveno oružje, saopštila je policija. "Tokom racije sprovedene na nekoliko lokacija u nedelju uveče, policija je pronašla pušku… »

Zaštićeni svedok tvrdi da je video Orića kako ubija sudiju Ilića

RTS 24.09.2018
Tokom današnjeg nastavka obnovljenog suđenja ratnom komandantu tzv. Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine, zaštićeni svedok "O1" Tužilaštva BiH rekao je da je… »

Novinarku "Vijesti" pokušala da ubije kriminalna grupa iz Crne Gore

RTS 24.09.2018
Oliveru Lakić, novinarku "Vijesti", pokušala je da ubije jedna kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore, ali koja nije dostupna nadležnim crnogorskim organima, rekao je pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković. "Preduzimaju se sve mere i… »

Sorosova fondacija tužila Mađarsku

RTS 24.09.2018
Fondacija Otvoreno društvo, čiji je osnivač milijarder i filantrop Džordž Soros, saopštila je da je podnela tužbe Evropskom sudu za ljudska prava i mađarskom Ustavnom sudu zbog nedavno usvojenih zakona u Mađarskoj, usmerenih protiv civilnih… »

Mandić: Srbi u Crnoj Gori su diskriminisani

RTS 24.09.2018
Lider opozicione Nove Andrija Mandić i predsednik DNP-a Milan Knežević razgovarali su u Podgorici sa predstavnicima srpskog parlamenta koje su upoznali sa "diskriminacijom Srba u Crnoj Gori" i sugerisali im da se ugledaju na kolege iz Albanije ili… »

Hrvatski ministar odbrane o otetom mornaru

RTS 24.09.2018
Potpredsednik hrvatske vlade i ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da se prikupljaju informacije kako bi se videlo šta se može učiniti za hrvatskog pomorca kojeg su s ostalim članovima posade sa švajcarskog teretnog broda oteli nigerijski… »

Dimitrov: Za Makedoniju nema plana B

RTS 24.09.2018
Šest dana uoči referenduma u Makedoniji, na kojem će se građani izjašnjavati o (ne)prihvatanju sporazuma sa Grčkom o novom imenu te bivše jugoslovenske republike i priključenju EU i NATO-u, mnogo je nedoumica i dezinformacija, a ministar… »

Osmoro uhapšeno zbog napada na poslanika Sirize

RTS 24.09.2018
Grčka policija uhapsila je osam osoba osumnjičenih za umešanost u napad na poslanika vladajuće Sirize Petrosa Konstantineasa. Petrosa Konstantineasa je juče u gradu Kalamata ispred fudbalskog stadiona napala, kako se sumnja, grupa ultradesničara… »