Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Vučić: Neću stavljati žig na čelo srpskog naroda da bih se nekome dopao

RTS 24.09.2018
Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić rekao je da nikad neće da stavlja žig na čelo srpskog naroda da bi se nekome dopao. Vučić se obratio na sednici Glavnog odbora SNS-a u Centru "Sava" gde je predložio da se Vanredna skupština… »

Brnabićeva sa Džonsonom: SAD ohrabruju nastavak dijaloga u Briselu

RTS 24.09.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić je na sastanku sa senatorom Ronom Džonsonom rekla da će svoju posetu SAD i učešće u generalnoj debati na Generalnoj skupštini UN iskoristiti da u susretima sa svetskim liderima predstavi šta je sve Srbija uradila u… »

Sporazum "Telekoma" i MUP-a o novim olakšicama za zaposlene

RTS 24.09.2018
Ministarstvo unutrašnjih poslova i "Telekom Srbija" potpisali su sporazum radi jačanja saradnje koja će, između ostalog, pripadnicima policije i članovima njihovih porodica doneti određene olakšice. "Telekom Srbija" odobrio je posebnu pogodnost za… »

Rasprava o penzijama u Skupštini, polemika Božovića i Martinovića

RTS 24.09.2018
Skupština raspravljala o više zakonskih predloga, među kojima su izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, po čijem će stupanju na snagu prestati da važi Zakon o privremenom smanjenju penzija. Raspravu obeležila polemika Balše… »

Vučić sa Čepurinom o sastanku sa Putinom

RTS 24.09.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Aleksandar Vučić je rekao da je počastvovan što će imati priliku da… »

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

RTS 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji za cilj ima unapređenje međunarodne razmene podataka i zaštite podataka o ličnosti, kao i usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa novim propisima EU u… »

Delavi: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje

RTS 24.09.2018
Sjedinjene Američke Države neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto između Beograda i Prištine, posebno ne ono kojem nedostaje demokratski legitimitet, rekao je američki ambasador u Prištini Greg Delavi. Prema njegovim… »

Đilas traži od RTS-a da mu omogući da javno demantuje Vesića

RTS 24.09.2018
Lider Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas izjavio je da očekuje da ga Radio-televizija Srbije (RTS) pozove i omogući mu da javno demantuje "sedam neistina" koje je izrekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ili bar da pročitaju demantij u… »

Obeležen Dan Narodne Republike Kine

RTS 24.09.2018
Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang organizovao je prijem u ambasadi povodom 69 godina obeležavanja Dana Narodne Republike Kine. Prijemu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predstavnici Vlade Srbije. "Danas slavimo Dan Narodne… »

Krivična prijava protiv opštine Zvečan zbog "Sunčane doline"

RTS 24.09.2018
Kosovsko ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja "Sunčana dolina" koje finansira Vlada Srbije, piše "Gazeta… »