Izvor: RTV arhiva vesti 24.09.2018

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao sa Delegacijom MMF

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Ministar finansija u Vladi Rеpublikе Srbijе Siniša Mali razgovarao jе danas u Bеogradu sa Dеlеgacijom Mеđunarodnog monеtarnog fonda (MMF), koju prеdvodi Džеjms Rouf. Na sastanku koji jе održan u Ministarstvu finansija… »

Vučić: Ako se neko pozove na mene i traži nešto "oterajte ga u majčinu"

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić istakao je danas, na Glavnom odboru partije, da su naprednjaci svojim radom počeli da ostvaruju velike snove koje su imali kada su došli na čelo države. "Za samo mesec dana je deset… »

Automobil bez vozača krenuo u rikverc, poginula devojčica (12)

RTV 24.09.2018
NIŠ - Devojčica iz Niša stara 12 godina nastradala je danas oko 12.40 časova u Požarevačkoj ulici u naselju Donji Komren kada je udario automobil marke "fijat doblo" koji je bez vozača u jednom trenutku krenuo u rikverc. Prema prvim informacijama… »

Brnabić s Džonsonom o regionu, dijalogu, evrointegracijama

RTV 24.09.2018
NJUJORK - Predsednica Vlade Ana Brnabić u razgovoru sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Komiteta za nacionalnu bezbednost i Potkomiteta za Evropu Senata, rekla je da će svoju posetu SAD i učešće u generalnoj debati na Generalnoj… »

Ministar: U slučaju objekta na Kopaoniku po zakonu

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policija nema informacije da je nekome prećeno povodom najave rušenja nelegalno izgrađenog ugostiteljskog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, i da zbog toga nije… »

Skupština: Polemika Božovića i Martinovića, Mali tvrdi da nije bio član DS

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o više zakonskih predloga, među kojima su izmene i dopune Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, po čijem će stupanju na snagu prestati da važi Zakon o privremenom smanjenju penzija. O… »

Odgovor Rusije Izraelu zbog obaranja aviona: S-300 Siriji u roku od dve nedelje

RTV 24.09.2018
MOSKVA - Rusija će u naredne dve nedelje predati Siriji savremeni protivvazdušni sistem S-300, izjavio je danas ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. "Sirijske oružane snage primiće moderni sistem raketne odbrane S-300 u roku od dve nedelje. On je… »

Vučić: Sa Putinom o učvršćivanju prijateljstva Rusa i Srba

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Predsednik Vučić je rekao da je počastvovan što će imati priliku… »

Obesmišljavanje dijaloga u Briselu posledica izbacivanja pitanja KiM iz SB UN

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je obesmišljavanje dijaloga u Briselu od strane Prištine posledica toga što je "rešavanje pitanja Kosova i Metohije izbačeno iz Saveta bezbednosti UN" i prebačeno u nadležnost… »

Kako zaštiti podatke o ličnosti

RTV 24.09.2018
BEOGRAD - Vlada Rеpublikе Srbijе usvojila jе na današnjoj sеdnici Prеdlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji za cilj ima unaprеđеnjе mеđunarodnе razmеnе podataka i zaštitе podataka o ličnosti, kao i usklađivanja domaćеg… »