Izvor: Sandžak press/Regioni arhiva vesti 24.09.2018

POKUŠAJ UBISTVA U NOVOM PAZARU: Sjekirom teško ranio mladića

Sandžak press 24.09.2018
Novopazarska policija uhapsila je danas E.U. (42) iz ovog grada zbog postojanja sumnje da je pokušao ubistvo, piše Radiostoplus.com. U policiji navode da se osumnjičeni tereti da je u nedjelju, pola sata poslije ponoći, u ulici u kojoj živi u Novom… »

Novi Pazar: Osumnjičenom za obljubu dječaka produžen pritvor

Sandžak press 24.09.2018
Viši sud u Novom Pazaru, na predlog Višeg tužilaštva, odredio je pritvor do 30 dana N.G. (60) zbog sumnje da je obljubio dvanaestogodišnjeg dečaka, saznaje radio Sto plus. Portparol Višeg tužilaštva Asmir Mehović rekao je da se N.G. tereti za… »

Poklon EU – Hitna služba od danas u novoj zgradi

Sandžak press 24.09.2018
Novopazarska Hitna služba od danas će primati pacijente u novim prostorijama. Objekat je izgrađen uz pomoć donacije Evropske Unije, a učestvovao je i grad Novi Pazar. Ministarstvo zdravlja će pomoći u kupovini medicinske opreme, koja će upotpuniti… »

Otpočeli radovi na izgradnji džamije u Brđanima

Sandžak press 24.09.2018
U ponedjeljak, 24.09.2018. godine, u selu Brđani, Medžlis IZ-e Novi Pazar, delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji, predvođena predsjednikom, muftijom dr. Mevlud ef. Dudićem, prisustvovala je otpočinjanju radova na još jednoj Allahovoj kući na prostoru… »

Tragedija u Beranama: Iskrvario nakon što mu je ruku zahvatila mješalica za tijesto

Sandžak press 24.09.2018
Vlasnik pekare u pripremi, Beranac, Ljubiša Premović (38) preminuo je nakon teške povrede koju je zadobio na poslu. Njemu je, kako je objasnio sagovornik iz beranske policije, mješalica za tijesto zahvatila ruku, nakon čega je brzo iskrvario. Nakon… »

Novi Pazar – Sinđelić 0:1

Sandžak press 24.09.2018
Fudbaleri beogradskog Sinđelića pobedili su domaću ekipu Novog Pazara sa 1:0, u utakmici osmog kola Prve lige Srbije. Pred oko 800 gledalaca na Gradskom stadionu, strelac jedinog gola bio je Vasilije Đurić u 58. minutu. Pazarci su meč završili s… »

Nana Umihana iduće godine puni 100 godina: “Ljudi zbog sikiracije stradaju”

Sandžak press 24.09.2018
Mada će iduće godine navršiti stotu, nana Umihana Kačar iz novopazarskog sela Požega još dobro vidi i čuje, sama telefonira, plete unucima čarape, a sve do ovoga ljeta čuvala je i ovce, pišu “Novosti”. Ne pije lijekove, kod ljekara je bila… »

Akademik Zukorlić: Pobjedom “Matice bošnjačke” građani će dobiti advokata koji ih neće prodati

Sandžak press 24.09.2018
Lider SPP-a i nosilac liste „Matice bošnjačke“ na predstojećim izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće, akademik Muamer Zukorlić u intervjuu za govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, izborima u Sandžaku, kao i aktuelnim temama. Sve je… »

Ugljanin – “Sveti Sava je naš i djeca će ga učiti na bosanskom jeziku”

Sandžak press 24.09.2018
U udžbeniku Muzička kultura za 6. razred osnove škole nastave na bosanskome jeziku, iznova se našoj djeci potura crkvena himna, himna osnivaču Srpske pravoslavne crkve i svecu Rastku Nemanjiću svetom Savi. Iako smo se kao kolektivitet, zahvaljujući… »

Doma za lica ometena u razvoju pomaže Vakufsku kuhinju u Tutinu

Sandžak press 24.09.2018
U znak zahvalnosti, dobrih odnosa i saradnje, direktor Doma za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu Omer Đondić u pratnji kolege Vehbije Hota, danas je obišao Vakufsku kuhinju i tom prilikom uručio skromnu donaciju u vidu poljoprivrednih… »