Izvor: SEEbiz arhiva vesti 24.09.2018

Misija MMF-a do 4. oktobra u Beogradu

SEEbiz 24.09.2018
BEOGRAD - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi u Beograd u ponedeljak, 24. septembra radi razgovora o sprovođenju prvog pregleda programa podržanog Instrumentom koordinacije politika, rečeno je Tanjugu u MMF-u. Misija MMF-a koju predvodi… »

Yura seli deo pogona iz Leskovca u Albaniju

SEEbiz 24.09.2018
LESKOVAC - Fabrika "Yura" otvorena u Leskovcu 2012. godine, za šta je dobila subvencije države Srbije po oko 7.000 evra za svakog novozaposlenog radnika i garantovala da neće biti otpuštanja u narednih pet godina, deo proizvodnje u tom gradu… »

Navaljni uhićen čim je izašao iz zatvora

SEEbiz 24.09.2018
MOSKVA - Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni, tek izašao iz zatvora, uhićen je u ponedjeljak i prijeti mu povratak u zatvor zbog poziva na prosvjede, u kontekstu nezadovoljstva povezanog s mirovinskom reformom. Navalnog, koji se više puta našao u… »

Đilas: Vesić svakim potpisom na gradske dokumente krši zakon

SEEbiz 24.09.2018
BEOGRAD - Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je danas da čeka odgovor Radio-televizije Srbije (RTS) na zvaničan dopis koji im je uputio zahtevajući gostovanje u programu javnog servisa kako bi odgovorio na navode zamenika… »

Washington i Peking pokrenuli trgovinski rat

SEEbiz 24.09.2018
PEKING - SAD i Kina krenuli su u ponedjeljak u trgovinski rat stupanjem na snagu novih carinskih pristojbi na 260 milijardi dolara vrijedne kineske i američke proizvode, uz rizik da ugroze svjetski gospodarski rast. Zanemarujući brojna upozorenja… »

Azijska tržišta: Indeksi pali zbog toga što je Kina otkazala pregovore sa SAD-om

SEEbiz 24.09.2018
TOKIO - Na azijskim su burzama danas cijene dionica pale jer je Peking otkazao trgovinske pregovore sa SAD-om, dok su cijene nafte porasle nakon što je OPEC odlučio da neće povećati proizvodnju "crnog zlata". MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica… »

Nastaje div u sektoru zlata: Kanadski Barrick kupio Randgold

SEEbiz 24.09.2018
TORONTO - Kanadski rudarski div Barrick Gold kupio je konkurenta Randgold Resources fokusiranog na Afriku, čime će nastati najveća kompanija u industriji vađenja zlata u svijetu, vrijedna 18,3 milijarde dolara, priopćile su kompanije u ponedjeljak… »

Loš početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi

SEEbiz 24.09.2018
BEOGRAD – Izuzetno slaba investiciona aktivnost na domaćem tržištu akcija, uz pad BELEX indeksa, obeležili su današnji početak trgovačke nedelje na Beogradskoj berzi. Ukupan promet na trgovanju iznosio je 1,5 miliona dinara (13,1 hiljada evra)… »

Cijene nafte skočile prema 81 dolara

SEEbiz 24.09.2018
LONDON - Cijene nafte poskočile su u ponedjeljak na međunarodnim tržištima prema razini od 81 dolara nakon što su Saudijska Arabija i Rusija isključile mogućnost trenutnog povećanja proizvodnje, što je od njih tražio američki predsjednik Donald… »

Talijanska vlada odobrila stroži zakon o azilu

SEEbiz 24.09.2018
RIM - Talijanska populistička vlada u ponedjeljak je odobrila nacrt novog, strožeg zakona o azilu i repatrijaciji koji je pripremio ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik vlade Matteo Salvini, čelnik protuuseljeničke stranke Liga. "To je velik… »