Izvor: Slobodna Evropa/Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Sarajevo: Uhapšena dvojica migranata, pronađeno oružje

Slobodna Evropa 24.09.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) uhapsili su dvojicu migranata A. M. iz Sirije i D. A. iz Alžira. Glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija za Radio Slobodna Evropa je potvrdila da je kod uhapšenih nakon uviđaja… »

Kriminalna grupa iz CG pokušala ubiti Oliveru Lakić

Slobodna Evropa 24.09.2018
Službenici sektora kriminalističke policije raspolažu operativnim saznanjima da je jedna kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore pokušala ubiti novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić, saopćio je pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor… »

Otac ubijenog Davida Dragičevića odgovorio Dodiku

Slobodna Evropa 24.09.2018
Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević u video poruci objavljenoj na Facebooku odgovorio je predsjedniku RS Miloradu Dodiku koji je tokom svog obraćanja na skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Bileći Dragičeviću i… »

'Otvoreno društvo' tužilo Mađarsku na Evropskom sudu

Slobodna Evropa 24.09.2018
Zaklada Otvoreno društvo (OSF) američkog milijardera Georgea Sorosa objavila je da je na Evropskom sudu za ljudska prava podigla tužbu protiv Mađarske zbog sprječavanja njezina humanitarnog rada u toj zemlji. Odluka dolazi pošto je Mađarska u junu… »

Počeli razgovori predstavnika MMF-a i vlasti u Srbiji

Slobodna Evropa 24.09.2018
Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije (NBS) počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u okviru prvog razmatranja rezultata novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog… »

Vučić: Moja kosovska politika je 'doživela poraz'

Slobodna Evropa 24.09.2018
Pet godina smo se trudili da vratimo pitanje Kosova na pregovarački sto, pošto je Kosovo već bilo završeno, stavljeno ad acta, ali je trenutno ta politika "doživela poraz", rekao je predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar… »

Među otetim pomorcima u Nigeriji državljani BiH i Hrvatske

Slobodna Evropa 24.09.2018
Nigerijski pirati oteli su 19 članova posade švajcarskog teretnog brod MV Glarusa, među kojima jedan državljanin Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Hrvatske, rekao je za Radio Slobodna Evropa Romano Perić, hrvatski koordinator inspektora… »

Svetlana Lukić: Ovde sloboda diše na škrge

Slobodna Evropa 24.09.2018
Novinarke Svetlana Lukić i Svetlana Vuković Mesarović, urednice sajta Peščanik, dobitnice su ovogodišnje nagrade "Osvajanje slobode" Fonda "Maja Maršićević - Tasić". Ova nagrada, u znak sećanja na reformsku političarku i novinarku Maju… »

Ustavni sud RS: Zaključci o Srebrenici nisu pravni akt

Slobodna Evropa 24.09.2018
Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (RS) odbilo je danas zahtjev Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a za utvrđivanje postojanja vitalnog nacionalnog interesa konstitutivnog bošnjačkog naroda u vezi s Informacijom o… »

Sudbina Džozefa Asada u rukama Vašingtona

Slobodna Evropa 24.09.2018
Hapšenje bivšeg operativca američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Džozefa Asada (Joseph Assad) u Abu Dabiju, prema osnovu potjernice iz Crne Gore kojom je osumnjičen da je bio dio mreže u pokušaju "državnog udara" u Crnoj Gori, otvara… »