Izvor: Sputnik/Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Sarajevo: Velika količina naoružanja kod migranata

Sputnik 24.09.2018
Sarajevska policija sprovela je u nedelju uveče operativnu akciju u kojoj je kod migranata u glavnom gradu BiH pronađena veća količina naoružanja, prenosi „Kliks“. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za ovaj… »

„Tada je sišao Orić... Imao je nož u ruci i ubo ga je ispod vrata i u prsa“

Sputnik 24.09.2018
U nastavku obnovljenog suđenja komandantu takozvane Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću za zločine nad Srbima u Srebrenici 1992. godine, zaštićeni svedok „01“ Tužilaštva BiH rekao je da je video kada… »

Orkanski udari vetra u Hrvatskoj: Bura čupa drveće, avioni kruže (video)

Sputnik 24.09.2018
Iznenađujuće snažna bura duva na širem području Splita, gde orkanski udari vetra dostižu brzinu od 122 kilometara na sat, a u podvelebitskom kanalu čak 150 kilometara na sat, prenosi B 92. To je saopštila hidrometeorološka stanica Marjan. Bura… »

Raste pritisak: I Hrvatska hoće da pomogne Makedoniji — na engleskom jeziku (video)

Sputnik 24.09.2018
Uoči referenduma u Makedoniji, makedonskim građanima se preko video-snimka obratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović, koja im je poručila da Makedonija pripada EU i NATO porodici i da je Hrvatska spremna da joj pomogne na tom putu… »

Lider crnogorskih Albanaca: Ne sanjamo „veliku Albaniju“, to je Miloševićevo delo

Sputnik 24.09.2018
Predsednik Albanske alternative u Crnoj Gori Nik Đeljošaj optužio je Srpsku akademiju nauka i umetnosti i bivšeg predsednika SRJ i Srbije Slobodana Miloševića da su odgovorni za tezu o „velikoj Albaniji“. „Velika Albanija“, tvrdi Đeljošaj… »