Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Da li je teroristički napad uvod u vojni puč u Iranu

Sputnik 24.09.2018
Teroristički napad u Iranu jedan je od najsurovijih, sa najstrašnijim posledicama u poslednjih nekoliko godina, ali svakako ima i ozbiljnu simboličku težinu, pošto je izveden na velikoj vojnoj paradi organizovanoj povodom 30. godišnjice završetka… »

Vučić: Izneću frapantne dokaze o najbrutalnijem mešanju zapadnih sila u izbore u RS

Sputnik 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ima celu knjigu dokaza o mešanju zapadnih sila u izbore u Republici Srpskoj. „Nadam se da će sve biti u redu sa Republikom Srpskom i našim narodom tamo“, kazao je Aleksandar Vučić, i… »

Vučić: Imam bojazan, Srbe mnogi smatraju remetilačkim faktorom

Sputnik 24.09.2018
Imam bojazan zbog svega što se nadvija nad ovim delom Evrope, Srbe mnogi smatraju remetilačkim faktorom, kaže predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić. Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS-a govorio o stabilnosti u regionu, KiM… »

Kineski ambasador na fruli odsvirao „Tamo daleko“. Frula poklon od Vučića

Sputnik 24.09.2018
Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang je danas, na proslavi Dana Narodne Republike Kine, na fruli koju mu je poklonio predsednik Srbije Aleksandar Vučić odsvirao dve pesme, od kojih je jedna „Tamo daleko“. „Kada sam od predsednika Vučića dobio… »

Šta čeka Makedoniju iza najrizičnije raskrsnice u novijoj istoriji

Sputnik 24.09.2018
Građani Makedonije 30. septembra na referendumu glasaju o promeni imena države. Makedonske vlasti opsežnom kampanjom koja se sprovodi širom zemlje čine sve kako bi ishod referenduma bio pozitivan, a podršku im daju brojni zvaničnici sa Zapada koji… »

KPS sprovodi operativni plan: Traže se vozila sa isteklim tablicama

Sputnik 24.09.2018
Kosovska policija počela je danas na severu Kosova da sprovodi operativni plan za zaustavljanje automobila bez tablica ili sa onima koje su istekle. „Radio Slobodna Evropa“ izveštava da takva vozila čine oko 30 procenata od ukupnog broja vozila na… »

Američki ambasador u Prištini: SAD neće prihvatiti bilo kakvo rešenje

Sputnik 24.09.2018
Sjedinjene Američke Države neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto između Beograda i Prištine, posebno ne ono kom nedostaje demokratski legitimitet, rekao je američki ambasador u Prištini Greg Delavi. Prema njegovim… »

Vučić i Čepurin razgovarali uoči posete Moskvi

Sputnik 24.09.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Aleksandar Vučić je rekao da je počastvovan što će imati priliku da… »

Priština: Od 1990. do 1999. Beograd napravio štetu od 22 milijarde dolara

Sputnik 24.09.2018
Zvaničnici kosovske vlade i politički analitičari u Prištini ocenili su da je tokom konflikta u periodu od 1990. do 1999. godine Kosovu načinjena šteta u vrednosti od 22 milijarde dolara. To prenosi prištinska „Epoka“ i navodi da se dosad nije… »

Fronteks na jugoistočnim granicama Srbije — pomoć, a ne okupacija

Sputnik 24.09.2018
Sporazum koji je Srbija nedavno parafirala sa Evropskom obalskom i graničnom stražom (Fronteks) ne predviđa osnivanje sabirnih centara, niti se Fronteks time bavi, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. „Fronteks se pre svega… »