Izvor: Srbija danas/Ekonomija arhiva vesti 24.09.2018

Evropska unija besna: Britanija ima dva meseca da plati 2,7 mlrd €

Srbija danas 24.09.2018
Finansijske sankcije mogu da uslede ukoliko sud podrži stav Komisije. Evropska unija saopštila je da Britanija ima dva meseca da plati 2,7 milijardi evra zbog carinske prevare u Kini. Reč je o povratu carinskih dažbina nakon što je London, navodno… »

Srbima masovno stiže poziv iz banke: Ako ne odete do kraja novembra, blokiraće vam kartice

Srbija danas 24.09.2018
Pazite se. Od građana se traži da dođu u filijalu i daju potrebne informacije radi sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. Ukoliko to ne učine, neće moći da obavljaju transakcije sa svog računa. Građani koji u bankama imaju otvorene… »

Odgovorno u reformama, nezaposlenost nikad manja: Građani će imati ista prava na tržištu rada! (video)

Srbija danas 24.09.2018
Merama aktivne politike radi se na smanjenju nezaposlenosti. Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je Direktorskoj i ekspertskoj konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja… »

Gradi se punom parom: Koridor 10 gotov do kraja godine, a obilaznica oko Beograda u planiranim rokovima!

Srbija danas 24.09.2018
Povećao se angažman na ovim projektima. Na sanaciji brda koje se obrušilo na Koridoru 10 u Grdeličkoj kllisuri radi se non-stop i u planu je da se tim auto-putem, istočnim i južnim krakom, pređe do kraja ove godine, navode nadležne službe. Iz… »

MMF došao u Srbiju: Počeli razgovori o budžetu i platama!

Srbija danas 24.09.2018
Delegaciju Srbije predvodila je Jorgovanka Tabaković. Plenarnim sastankom održanim danas u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda u vezi sa prvim razmatranjem rezultata… »

Srbi obožavaju ovaj brend, ali njegovi dani su odbrojani: Opstanak najpoznatije modne kuće neizvestan!

Srbija danas 24.09.2018
Dve kompanije izrazile želju za preuzimanjem kompanije. Prodaja italijanske modne kuće "Vesače" biće saopštena uskoro, objavili su italijanski mediji, pozivajući se na neimenovane izvore. Prema navodima, Donatela Versače, sestra pokojnog osnivača… »

Srbija dobila prve digitalne konsultante! Evo šta je njihov posao

Srbija danas 24.09.2018
Danas ih ima 22. Prvim digitalnim konsultantima koji će pomagati u digitalnoj transformaciji malim i srednjim preduzećima dodeljene su diplome u Privrednoj komori Srbije (PKS). Diplome su dobila 22 sertifikovana konsultanta, koji će pomagati… »

Trik za prizivanje novca: Tri pare stavite na ovo mesto u kući i gledajte kako se novčanik puni

Srbija danas 24.09.2018
Iznenadićete se. Postoji mnogo trikova pomoću kojih se "priziva" novac, ali nikad ne možete znati koji od njih uspeva dok ne isprobate. Ako želite da se iznenadite povišicom i povećanjem priliva na računu, isprobajte ovaj jednostavan trik. Kuća u… »