Izvor: Srbija danas/Kultura arhiva vesti 24.09.2018

Tribina "Moj film je bolji od tvog 25" sa temom "Povratak u školu" sutra u Domu omladine!

Srbija danas 24.09.2018
Tribina, kviz, revolveraški obračun, rolerkoster. Žestoke diskusije o filmu kakve još niste videli! U Domu omladine, sutra od 19 časova održaće se 25. izdanje specifične tribine "Moj film je bolji od tvog", sa temom "Povratak u školu". Posetioce… »

Održan drugi Vinski maraton najlepša razglednica palića

Srbija danas 24.09.2018
Učestvovalo je oko 700 trkača iz 14 zemalja. Učesnici Vinskog maratona, koji je održan u subotu, 22. septembra na Paliću, su se uverili da je to najzabavnija vinsko-sportska manifestacija u regionu. U polumaratonskoj Vinskoj trci i Trci uživanja je… »

Ovo su najčitanije knjige 21. veka!

Srbija danas 24.09.2018
Koliko ste ih pročitali? Od trećeg milenijuma očekivalo se mnogo, ali ne i da se pisana reč potpuno zameni slikom i televizijom. Mada su svetski klasici ostali obavezna literatura u osnovnim i srednjim školama, milenijalcima se već godinama zamera… »

Zemunski park krasi mozaik ''Mali princ na gardošu'' (foto)

Srbija danas 24.09.2018
Povodom obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata! Povodom obeležavanja stogodišnjice od završetka Prvog svetskog rata i prisajedinjenja Zemuna Srbiji i u znak počasti srpsko-francuskom prijateljstvu koje je utemeljeno u Velikom ratu… »

Drama u Firenci! Muškarac udario Marinu Abramović slikom u glavu!

Srbija danas 24.09.2018
Nezapamćen incident. Poznatu srpsku umetnicu performansa Marinu Abramović jedan muškarac je danas udario u glavu slikom u dvorištu muzeja "Palaco Stroci" u Firenci, a direktor te ustanove Arturo Galansino naveo je da Abramović tom prilikom nije… »

Fanovi oduševeljeni: Bob dilan izdaje neobjavljene snimke kultnog albuma iz 1975.

Srbija danas 24.09.2018
Jedan od najpoznatijih američkih rok muzičara. Američki rok muzičar Bob Dilan u novembru će izdati neobjavljene snimke nastale tokom pripreme kultnog albuma "Blood on the Tracks", koji nisu ušli u konačnu verziju albuma. Foto: Profimedia Album… »