Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Vučić: Mnogi u regionu misle da smo remetilački faktor

Vesti online 24.09.2018
Nikad neću da stavljam žig na čelo srpskog naroda da bih se nekome dopao, štitiću srpski narod uvek i svuda, jer to je moj posao, poručio je predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić. Obraćajujući se članovima GO stranke Vučić je rekao… »

Mali: Nikad nisam bio član DS-a

Vesti online 24.09.2018
Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras u polemici sa poslanicima Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije, tokom rasprave o izmenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, da nikada nije bio član DS. - Nikada u životu… »

"Sa Putinom ćemo učvrstiti prijateljstvo, ali Srbija ostaje vojno neutralna"

Vesti online 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i da očekuje da i ovaj sastanak ima veliki značaj za dalje učvršćivanje prijateljstva srpskog i ruskog… »

Selaković: Sastanak s Putinom od izuzetne važnosti

Vesti online 24.09.2018
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković kaže da je za predsednika Srbije Aleksandra Vučića predstojeći sastanak sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom od izuzetne važnosti. On je rekao da se očekuje prvo sastanak dva predsednika u… »

"SAD neće prihatiti bilo kakvo rešenje Beograda i Prištine"

Vesti online 24.09.2018
"Sjedinjene Američke Države neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto između Beograda i Prištine, posebno ne ono kojem nedostaje demokratski legitimitet", rekao je američki ambasador u Prištini, Greg Delavi. Prema njegovim… »

Srbija bi do kraja godine mogla da otvori tri nova poglavlja u pregovorima sa EU

Vesti online 24.09.2018
Srbija bi mogla da krajem ove godine otvori tri poglavlja u pregovorima o članstvu u EU, pišu "Večernje novosti". Imajući u vidu da Unijom trenutno predsedava Austrija, kojoj je približavanje Balkana jedan od prioriteta, njeni predstavnici pokušaće… »

Obeležen Dan Narodne Republike Kine, prisustvovao i Vučić

Vesti online 24.09.2018
Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang organizovao je danas prijem u ambasadi povodom 69 godina Dana Narodne Republike Kine kome je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici Vlade Srbije. - Danas slavimo Dan Narodne Republike… »

KiM: Zvečan tužen zbog Sunčane doline

Vesti online 24.09.2018
Kosovsko ministarstvo za okolinu i prostorno planiranje podnelo je krivičnu prijavu protiv opštine Zvečan zbog toga što nije primenila njegov nalog o obustavi radova na izgradnji naselja Sunčana dolina koje finansira vlada Srbije, piše danas "Gazeta… »

"Gadi mi se Savez za Srbiju i ko vas predstavlja"

Vesti online 24.09.2018
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković oštro je reagovala na Fejsbuk status predsednika udruženih sindikata Srbije "Sloga" Željka Veselinovića, u sklopu "Saveza za Srbiju", a u kojem je izvređao premijerku Srbije Anu Brnabić. Veselinović je u… »

Priština traži odštetu od Srbije

Vesti online 24.09.2018
Zvaničnici kosovske vlade i politički analitičari u Prištini ocenili su da je tokom konflikta u periodu od 1990. do 1999. godine Kosovu načinjena šteta u vrednosti od 22 milijarde dolara. To prenosi prištinska Epoka i navodi da se do sada nije… »