Arhiva vesti 04.10.2018

Portorikanke rasplakale povređenu srpsku odbojkašicu

Mondo 04.10.2018
Bojana Milenković se teško povredila protiv Portorika. Na kraju meča viđena je dirljiva scena. Srpska odbojkašica Bojana Milenković doživela je na utakmici protiv Portorika tešku povredu kolena. Za mladu dvadesetjednogodišnju odbojkašicu, koja… »

Povećanje plata biće oko 7 odsto

B92 04.10.2018
Povećanje plata bi moglo da bude oko 7 odsto, a prosvetarima i lekarima možda i više rekao je za RTS šef delegacije MMF-a Džejms Ruf. Ruf je rekao da će Vlada u narednih nekoliko nedelja saopštiti koliko će procenat povećanja biti po sektorima, a… »

Brnabić: Za zemlje Zapadnog Blakana članstvo u EU pitanje broj jedan

Beta 04.10.2018
Premijerka Ana Brnabić danas je izjavila da je za sve zemlje Zapadnog Balkana "pitanje broj jedan" članstvo u Evropskoj uniji i da se nada da će Srbija za to biti spremna 2025. godine. "U interesu je Srbije da postane članica EU, a ako se to i ne desi… »

Kraj stanja najviše borbene gotovosti

Mondo 04.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rano jutros doneo je odluku o ukidanju stanja najviše borbene gotovosti Vojske Srbije. Foto: MONDO/Stefan Stojanović Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je rano jutros, u… »

Akcija Udarna grupa: 80 lica pod istragom zbog izvoza poljoprivrednih proizvoda u Rusiju, traži se pritvor za njih 12

Kurir 04.10.2018
Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je određivanje pritvora za 12 od 36 uhapšenih u akciji Udarne grupe više državnih organa zbog sumnje da su učestvovali u zabranjenom reeksportu poljoprivrednih proizvoda poreklom iz Evropske unije u… »

Koliko može Voždovac protiv Partizana?

Mozzart sport 04.10.2018
„Prošle godine smo ih pobedili dva puta, ali ne treba da izgovaramo velike reči“, jasan je mladi trener Zmajeva Jovan Damjanović. Prošle sezone Zmajevi su pokorili Humsku i najavili tešku sezonu crno-belih na domaćem koloseku. Voždovac sutra… »

Šarčević: Plate prosvetarima veće nego što je očekivano, povlači se odluka o kažnjavanju štrajkača

Radio 021 04.10.2018
Vlada Srbije potvrdila je danas dogovor između Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i reprezentativnih sindikata prosvetnih radnika u vezi sa reformom platnog sistema u tom sektoru čime će se zaposleni u prosveti izjednačiti sa ostalim… »

SAD optužio sedam ruskih obavještajaca zbog hakerskih napada

Slobodna Evropa 04.10.2018
Ministarstvo pravde SAD podiglo je optužnicu protiv sedam pripadnika ruske Vojne obavještajne službe (GRU) od koji su neke od njih iste osobe koje su optužile i holandske vlasti. Prethodno je britanska vlada je optužila rusku Vojnu obavještajnu… »

Stojimo čvrsto na putu ka EU, ali ponosni i dostojanstveni

Politika 04.10.2018
Evropski parlament smatra da bilo kakav dogovor Beograda i Prištine može biti prihvaćen, samo ako se dogovore obe strane i ako se uzme u obzir stabilnost u regionu i međunarodno pravo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, nakon… »

Potpisan ugovor o prodaji PKB-a za 105 miliona evra

RTS 04.10.2018
Ugovor o prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd, koju je kupila kompanija "El Dahra" za nešto više od 105 miliona evra, potpisan je u Beogradu. "El Dahra" je najavila da će investirati 30 miliona evra u PKB u naredne tri godine. Ugovor su u… »