Izvor: Auto blog arhiva vesti 20.10.2018

G-Power Mercedes-AMG C63 S sa 800KS

Auto blog 20.10.2018
Još jedan Mercedes-AMG model koji je ponovo prošao obradu u poznatoj nemačkoj tjuning kompaniji G-Power je i ovaj C63 S (W205). G-Power je naime još pre nekoliko meseci već ponudio kit za pojačanje njegovog 4,0 litarskog twin-turbo V8 motora (i to… »

Lude kvalifikacije, Doviju pol, Markes tek šesti

Auto blog 20.10.2018
Italijan Andrea Doviciozo startovaće sa pol pozicije na trci za Veliku nagradu Japana koja se vozi na stazi Motegi, pošto je postavio najbolje vreme ispred Žoana Zarka i Džeka Milera. Poslednjih minut i po kvalifikacija bili su ultra uzbudljivi. Čak… »

Peugeot se vraća sportskim automobilima

Auto blog 20.10.2018
Nekada je Peugeot bio poznat po "rasnim" sportistima poput 205 GTI, ali je odavno nije imao vozilo koje je sposobno da pojača adrenalin. Međutim, francuski gigant je odlučio da se vrati proizvodnji sportskih automobila, ali u klasi električnih vozila… »

Borković drugi u Barseloni, titula daleko

Auto blog 20.10.2018
Poslednjeg trkačkog vikenda u TCR Evropa u Barseloni srpski automobilista Dušan Borković je u prvoj trci voženoj u subotu zauzeo drugo mesto. Borković je imao dva blistava momenta u trci. Prvi na samom startu kada je uspeo da prestigne glavnog… »

Toyota Hilux Invincible X

Auto blog 20.10.2018
Toyota je povodom 50-godišnjice modela Hilux predstavila još jedno specijalno izdanje ovog pick-up vozila. Tako je u Velikoj Britaniji sada ponuđen Hilux Invincible X, po ceni od 31.046 funti (bez poreza). Za tu sumu britanski kupac dobija vozilo koje… »

Ford i Mahindra dogovorili partnerstvo

Auto blog 20.10.2018
Američki Ford i indijska Mahindra dogovorili su partnerstvo koje obuhvata motore i sisteme povezivanja automobila. Prema ovoj saradnji Ford će od 2020. godine u svojim vozilima koristiti manje benzinske motore razvijene od strane indijskog automobilskog… »

Kako da izaberete najbolje pneumatike za vaš SUV?

Auto blog 20.10.2018
Pred dolazak zimske sezone Goodyear daje nekoliko saveta kako izabrati odgovarajući pneumatik za vaše terensko vozilo. Putnički pneumatici za sportsko-terenska vozila su na prvi pogled vrlo slični pneumaticima za obične automobile, ali se od njih… »

Leading Ideal One

Auto blog 20.10.2018
Na slikama je još jedan kineski električni crossover, nazvan Leading Ideal One, a najavljen za sledeću godinu. Pre svega, Leading Ideal One ima dva elektromotora sa ukupno 326KS i 530 Nm, a sa jednim punjenjem baterija od 37.2 kWh automobil može da… »

Project Kahn Range Rover Vogue Black Label Edition

Auto blog 20.10.2018
Britanski Kahn Design u svojoj bogatoj ponudi ima još jedan tjuning program za doterivanje Range Rovera Vogue. Ovo je dakle Project Kahn Range Rover Vogue Black Label Edition kod koga naglasak nije toliko na eksterijeru, mada se ističu Santorini Black… »

U Srbiji kradu felne, u SAD vazdušne jastuke

Auto blog 20.10.2018
Dok vozači u Srbiji, pre svega u velikim gradovima poput Beograda i Novog Sada imaju problema sa kradljivcima felni, vlasnici Hondi u SAD imaju malo neobičniju muku. Naime, kriminalci širom SAD sve više kradu vazdušne jastuke iz automobila japanskog… »