Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 20.10.2018

Povrće koje je simbol Srbije moramo da uvozimo, a da nije tako koštalo bi 600 dinara za kilogram!

Blic 20.10.2018
Pasulj - povrće koje je spaslo srpsku vojsku i narod - postao je jedna od vodećih namirnica na spisku uvoznih artikala zbog varljivih prinosa u Srbiji: da nije uvoza cena, bi bila i do 600 dinara po kilogramu. Šokantno zvuči podatak da se na uvoz… »

Sudar titana: Misteriozno ubistvo novinara moglo bi da bude povod za razvod veka, a na stolu su milijarde

Blic 20.10.2018
Porast napetosti u odnosu SAD i Saudijske Arabije otkrio je zamršeno klupko geopolitičkih interesa. Američki predsednik Donald Tramp i saudijski princ naslednik Mohamed bin Salman stežu mišiće, kako to običaj već nalaže, ali po svemu sudeći, za… »

U Ukrajini poskupljuje gas za domaćinstva

Blic 19.10.2018
Ukrajina je saopštila danas da će povećati cene gasa za domaćinstva za skoro četvrtinu. To je bio jedan od ključnih uslova iz paketa pomoći dogovorenog sa Međunarodnim monetarnim fondom, ali je Kijev do sada odbijao da to učini, prenosi Rojters… »

Što se više brani, više se ukopava: Direktor "Srbija voza" nije dokazao da nema zloupotreba u Goši

Blic 20.10.2018
U pokušaju da se odbrani, direktor “Srbija voza” Jugoslav Jović svojim odgovorima praktično je potvrdio pisanje “Blica” i sumnju da je u višemilionskom poslu bilo kalkulacija u korist privatnih firmi, a na štetu države i njene kase… »

Dubravka Negre za Blic biznis: Za Srbiju najvažnije da poveća rejting zemlje, bolna tačka su vam javna preduzeća

Blic 20.10.2018
Evropska investiciona banka je do sada opredelila više od pet milijardi evra u razvoj infrastrukture, putne mreže, energetskih postrojenja, zdravstvenih i obrazovnih ustanova u Srbiji i po tome je jedan od najvećih finansijera za projekte u našoj… »

Od mlina sa silosima do farme za uzgoj svinja i aviona! Začudićete se kada vidite kakve sve investicije možete da pronađete…

Blic 20.10.2018
Gde da uložite novac? Ukoliko razmišljate o potencijalnim investicijama u našoj zemlji, pokušaćemo da vam pomognemo, ili bar otklonimo neke dileme. Evo nekoliko ideja o biznisima koji mogu da se pokrenu širom Srbije, sa već gotovom infrastrukturom… »