Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 20.10.2018

U Poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano 507.183 birača

Blic 20.10.2018
Noćas u ponoć je zaključen Poseban birački spisak nacionalnih manjina, kojim je utvrđeno da je u njega upisano ukupno 507.183 birača. Od tog broja, ukupno 462.759 birača ostvaruje biračko pravo na neposrednim izborima za članove 18 nacionalnih… »

Vučić: Poruka podrške Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Blic 20.10.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Si Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje… »

"Beograd i Priština da preduzmu krupne i teške stvari, i da se dogovore o gazivodama, SPC, Trepči"

Blic 20.10.2018
Pregovarači Beograda i Prištine treba da postignu potpunu normalizaciju odnosa i da sami dođu do toga, ali će se od obe strane tražiti da preduzmu krupne i politički teške stvari - ovako je na pitanje da li bi sporazum Beograda i Prištine morao da… »

DW: Politika vlasti u Prištini je sve više nametanje svršenog čina

Blic 20.10.2018
Odluka kosovske skupštine da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za formiranje vojske Kosova pokrenula je veliku političku i diplomatsku ofanzivu u Beogradu. Iako je na prvi pogled delovalo da su reakcije Beograda relativno… »

Ves Mičel: Rivali SAD šire politički i vojni uticaj na Balkanu

Blic 19.10.2018
Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel izjavio je da rivali Amerike šire politički, vojni i trgovinski uticaj širom Balkana. Stejt department je večeras saopštio da je Mičel to poručio na konferenciji… »

Milić: Hoće Srbiju da "izbace" iz dijaloga sa Prištinom, ali NATO ima drugačiju poruku

Blic 20.10.2018
Usvajanje seta zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) urađeno je mahom za unutrašnju političku upotrebu, ali i pored toga predstavlja veliku provokaciju Srbije, s namerom da se Beograd isključi iz dijaloga sa Prištinom, kaže… »

Ne veruju, ali se spremaju: Evo šta opozicija kaže na najavu vanrednih parlamentarih izbora

Blic 20.10.2018
Vanredni parlamentarni izbori ponovo su tema. Dok pojedini naprednjaci pritiskaju predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića da ih hitno raspiše, stranke u opoziciji se spremaju kao da je kampanja počela. Funkcioneri SNS Nebojša Stefanović i Miloš… »

Savez za Srbiju održao skup u Nišu: Opozicija neće obrukati narod

Blic 19.10.2018
Savez za Srbiju održao je večeras skup u Nišu, a zatim su lideri opozicionih stranaka zajedno sa više stotina građana krenuli gradom u protestnu šetnju. Okupljena opozicija kaže da oni nisu savez koji kritikuje već nude rešenje, i dodaju ako je… »

Otkrivamo: Stefanović i Vučević od Vučića traže hitne izbore

Blic 19.10.2018
Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić razgovarao je preksinoć sa funkcionerima naprednjaka Nebojšom Stefanovićem i Milošem Vučevićem o vanrednim izborima, saznaje "Blic". Vučić je juče izjavio da je "tačno da je sinoć imao sastanak sa… »