Izvor: Cenzolovka/Društvo arhiva vesti 20.10.2018

RTS tužila Junajted grupu jer joj krade program

Cenzolovka 20.10.2018
Radio-televizija Srbije (RTS) je danas saopštila da je obustvila emitovanje reklame za internet platformu EON "Junajted grupe", jer ta kompanija bez ugovora o distribuciji emituje program RTS-a. To, smatra RTS, predstavlja pirateriju i „nanosi ogromnu… »

Novinarska udruženja: Stanje u medijima dramatično loše

Cenzolovka 20.10.2018
Koalicija novinarskih i medijskih udruženja Srbije saopštila je da je u pismu međunarodnim organizacijama i institucijama upozorila da je stanje u medijima dramatično loše, a da cilj vlasti nije da stanje poboljša, već da ga međunarodnoj zajednici… »

Mislim da nema pritisaka

Cenzolovka 20.10.2018
- Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da se ne slaže da u Srbiji postoje pritisci na slobodu izražavanja i naglasila da je ona otvorena za medije i odgovara na sva njihova pitanja, a da, sa druge strane, svakodnevno čita kritike o njoj i… »

Studio B i Kopernikus jedini u trci za nacionalnu frekvenciju?

Cenzolovka 20.10.2018
Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) će na narednoj sednici odlučivati da li će dozvolu za dodelu nacionalne frekvencije dobiti Studio B ili „Kopernikus Cable Network“, iako su se na konkurs prijavile četiri televizije, saznaje… »

Fridom haus: Samo 13 odsto populacije ima slobodne medije

Cenzolovka 20.10.2018
Sloboda medija u svetu opala je na najniži nivo u poslednjih više od 10 godina i samo 13 odsto svetske populacije može da kaže kako ima zaista slobodne medije, pokazuju podaci nezavisne organizacije za zaštitu ljudskih prava Fridom Haus. Zbog… »

Novac iz grčkih tajnih fondova za medije u Makedoniji?

Cenzolovka 20.10.2018
Mediji u Makedoniji dobijali su novac iz tajnih fondova grčkog Ministarstva spoljnih poslova, objavio je grčki portal Ajefiremida. Oko milion evra iz tajnih fondova grčkog Ministarstva spoljnih poslova potrošeno je za medije u Makedoniji, Albaniji i… »

Vučić: Moj posao je da branim sve medije

Cenzolovka 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će uvek braniti pristojnu i normalnu Srbiju i da je njegov posao da brani sve medije, bez obzira da li je to Informer ili N1. On je za Pink istako da se ne plaši što opozicioni lideri traže… »

Vučić: Niko u medijima ne može da mi zabrani šta da mislim

Cenzolovka 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksadnar Vučić izjavio je danas da njemu niko iz međa neće određivati šta da misli, niti će ga sprečiti da ukazuje na spregu (novinara) sa političarima. Vučić je to izjavio na konferenciji za medije u okviru Beogradskog… »

Pobednik konkursa MKI firma Essentis d.o.o. obmanula komisiju – reditelj Ivan Živković ne učestvuje u realizaciji filma…

Cenzolovka 20.10.2018
Afera u kojoj se ispostavilo da su ovogodišnji pobednici medijskog konkursa Ministarstva kulture i informisanja (MKI), firme Essentis d.o.o. i G.F.C. d.o.o. lažirale projektne dokumentacije i dalje zaokuplja pažnju javnosti, jer iz nedelje u nedelju… »

Džamal Kašogi: Turska policija „pretražuje šumu“

Cenzolovka 20.10.2018
Policija u Turskoj, koja istražuje navodno ubistvo novinara iz Saudijske Arabije Džamala Kašogija, je proširila je istragu. Neimenovani turski zvaničnik navodi da je telo novinara možda prebačeno u obližnju šumu ili na poljoprivredno zemljište… »