Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 20.10.2018

Zaključen Poseban birački spisak nacionalnih manjina

Danas 20.10.2018
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić 19. oktobra 2018. godine u ponoć doneo je Rešenje o zaključenju Posebnog biračkog spiska nacionalnih manjina, navodi se u saopštenju Ministarstva. Ovim rešenjem utvrđeno je da je u… »

Palmer: Što pre do dogovora Beograda i Prištine, nema crvenih linija

Danas 20.10.2018
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je, govoreći za RTS o mogućem rešenju za Kosovo i Metohiju, istakao da nema blanko čekova ni crvenih linija, ali da bi do dogovora Beograda i Prištine trebalo da dođe što pre. Ono što… »

Popović: Sprečiti proces formiranja Vojske Kosova

Danas 20.10.2018
Srbija treba da zahteva od zapadnih sponzora Kosova da nateraju svoje štićenike da odmah stave van snage odluke kojima je počeo proces formiranja vojske, a ako to ne urade, treba da prekinemo sve dalje pregovore sa kosovskim separatistima, izjavio je… »

Obradović: Medijska strategija manevar vlasti

Danas 20.10.2018
Rad na novoj Medijskoj strategiji je samo manevar vlasti za kupovinu vremena kako bi se legalizovalo finansiranje partijskih glasila u Srbiji javnim sredstvima, ocenio je u Kragujevcu član Radne grupe za izradu nove Medijske strategije Vukašin… »

Kostreš: Krajnje je vreme da se formira Vojvođanski front

Danas 20.10.2018
Zamenik predsednika LSV za Danas o Kosovu, Vojvodini i odnosu opozicije prema ligašima Srbija ako bi išla ka zamrznutom konfliktu, išla bi ka samoizolaciji. Pregovori između Beograda i Prištine su trenutno u blokadi jer obe strane žele da time… »

Škeljzen Malići: Unmik je nepostojeći faktor od 2008.

Danas 20.10.2018
Povodom inicijative za ukidanje misije UN na Kosovu Unmik (Misija Ujedinjenih nacija) je, od proglašenja nezavisnosti Kosova 2008, ostao samo patrljak, jedna veoma mala kancelarija koja obavlja najelementarnije funkcije samoodržavanja. Taj patrljak… »

Naprednjaci u nedelju obeležavaju deset godina postojanja

Danas 20.10.2018
Srpska napredna stranka obeležiće deset godina od osnivanja u nedelju, 21. oktobra, u novoj sportskoj hali u Kraljevu. Na sednici Glavnog odbora SNS 24. septembra njen lider i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će obeležavanje biti baš… »

SZS: Moramo da smenimo Vučića da ne rasproda Srbiju

Danas 19.10.2018
Lideri Saveza za Srbiju u Nišu Čelnici Saveza za Srbiju poručili su danas na tribini na otvorenom u Nišu da ovaj opozicioni blok zajedno sa građanima mora pod hitno da smeni vlast Aleksandra Vučića kako bi sprečili potpuno propadanje i rasprodaju… »

Krasnići: Pitanje korekcije granica vređa inteligenciju

Danas 19.10.2018
„Prošlost, sadašnjost i budućnost: Dijalog između Kosova i Srbije i lekcije koje treba da obnovi kosovsko rukovodstvo“, bila je tema okruglog stola koji je organizovala Grupa za pravne i političke studije. Prema mišljenju bivšeg kosovskog… »