Izvor: Dojče vele arhiva vesti 20.10.2018

Saudijska Arabija pod pritiskom

Dojče vele 20.10.2018
Rijad je saopštio da je novinar Džamal Kašogi ubijen svađi u saudijskom konzulatu u Istanbulu i da je uhapšeno 18 ljudi. Predsednik SAD kaže da je to prvi dobar korak, mnoge zemlje i organizcije traže nezavisnu istragu. Više od dve sedmice posle… »

Sobranje glasalo za izmenu Ustava

Dojče vele 20.10.2018
Makedonski parlament je izglasao ustavne promene u okviru procesa posle kojeg će Makedonija promeniti ime u Republika Severna Makedonija, dok će Grčka za uzvrat odblokirati evroatlantske integracije te države. Parlament Makedonije je sinoć… »

Politika svršenog čina

Dojče vele 20.10.2018
Iako je na prvi pogled delovalo da su reakcije Beograda relativno skromne, čitav niz izjava i diplomatskih susreta pokazali su da Srbija veoma ozbiljno tretira korak Prištine u pravcu formiranja vojske Kosova. Odluka kosovske skupštine da usvoji… »

Nemački dizelaši još skupi za Balkan

Dojče vele 20.10.2018
U Nemačkoj su ekološki propisi sve stroži, pogotovo kada je reč o dizelašima. Mada Balkan ne želi da postane „automobilsko groblje Evrope", tamo vlada i razočaranje: cene polovnih automobila iz Nemačke sporo padaju. Mirko tačno zna zašto je… »

Kako je Firenca postala umetnička metropola

Dojče vele 20.10.2018
Firenca je u 15. veku bila centar moderne umetnosti. Plemići i bogataši su naručivali slike i portrete. Izložba otvorena u Staroj pinakoteci u Minhenu pokazuje kako su slikari od toga profitirali. Žena koja sa slike gleda u oči posmatrača - to je u… »

Ušao u istoriju Bundeslige

Dojče vele 20.10.2018
Pet golova na utakmici Bundeslige - to nikada nije postigao niko mlađi od Luke Jovića! Ovaj skromni Srbin ima potencijal da bude napadač svetske klase - komentariše nemačka štampa ne štedeći reči hvale za ovog fudbalera. Posle razočaranja… »

Prvosrbijansko zlatno doba

Dojče vele 20.10.2018
Tuča devastiranih državica oko toga ko će ponuditi podmukliji damping neće rešiti problem siromaštva. Postjugoslaviju je okupirao lik iz stripa Alan Ford zvani Superhik – on uzima od siromašnih i daje bogatima. Baš se vraćam iz Nemačke. U… »