Izvor: InfoKG arhiva vesti 20.10.2018

HAPŠENJE zbog paljenja rastinja: Zbog dima sa njegove njive je stradao vozač u lančanom sudaru

InfoKG 20.10.2018
Kragujevačka policija uhapsila je S.Đ. (1951) iz Batočine za koga se sumnja da je 18. oktobra, paleći nisko rastinje u Brzanu pored auto puta, izazvao požar, te je usled smanjene vidljivosti zbog dima došlo do lančanog sudara u kome je jedno lice… »

Postavljeno "solarno drvo" za punjenje telefona i tableta

InfoKG 20.10.2018
Đaci Druge kragujevačke gimnazije, ali i studenti fakulteta u neposrednoj blizini, od sada će baterije svojih pametnh telefona i tableta moći da dopune i putem solarnog punjača, koji je postavljen ispred ove srednje škole, zahvaljujući saradnji… »

O drami „Nisam kriv što sam živ“ koja će biti izvedena na "Velikom školskom času"

InfoKG 20.10.2018
Kod spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u Šumarice sutra će od 11 sati tradicionalno biti upriličena manifestacija "Veliki školski čas", a za svečanost je pripremljena drama „Nisam kriv što sam živ“ autora Đorđa Milosavljevića… »

Zakazana 20. sednica SG: Na dnevnom redu drugi rebalans budžeta, rashodi uvećani za 500 miliona dinara

InfoKG 20.10.2018
Redovna sednica Skupštine grada, 20. po redu, zakazana je za 26. oktobar. Najvažnija tačka dnevnog reda biće Odluka o drugom rebalansu budžeta za 2018. godinu. "Rashodi su se uvećali za oko 500 miliona dinara, a to je zato što želimo da… »

“Tri oktobra“: Sećanje na dan kada je ubijeno 415 nedužnih civila

InfoKG 20.10.2018
Komemorativnim skupovima i polaganjem venaca kraj spomen obeležja žrtvama streljanim 19. okotobra u Ilićevu, Maršiću i Grošnici, obeležena su “Tri oktobra“ u Kragujevcu. Tog dana, 1941. godine spaljena su sva tri sela i ubijeno 415 nedužnih… »

Održan deveti Međunarodni inkluzivni festival “Note za sve“

InfoKG 20.10.2018
U organizaciji Zavoda “Male Pčelice“ u Knjaževsko–srpskom teatru održan je deveti Međunarodni inkluzivni festival “Note za sve“. Reč je o jedinom inkluzivnom muzičkom festivalu u Srbiji koji promoviše različite muzičke aktivnosti i… »

Izložba Stalne galerije antiratne digitalne umetnosti u SKC-u

InfoKG 20.10.2018
Otvaranje izložbe Stalne galerije antiratne digitalne umetnosti - Mejl Art biće upriličeno sutra od 20 časova u Galeriji SKC-a. Tradicionalna izložba Stalne galerije antiratne digitalne umetnosti, koja je otpočela kao mejl-art pozivna manifestacija… »

Širi se sportska porodica Wild Boars-a, oformljen futsal klub

InfoKG 20.10.2018
Sportska porodica Wild Boarsa, prepoznatljiva po američkom fudbalu i bejzbolu, odnedavno u svom sastavu ima i futsal klub. KMF Wild Boars nastao je fuzijom KMF Kragujevac i Wild Boars. Počeci datiraju od 2011. godine. Kroz tim je do sada prošlo više… »

Ekonomac na turniru Elitne runde UEFA Lige šampiona u Barseloni, objavljeni termini utakmica

InfoKG 20.10.2018
Turnir Elitne runde UEFA Lige šampiona u okviru grupe B igraće se ove godine u Barseloni od 15. do 18. novembra. Pored domaćina, na njemu će učestvovati ruski šampion TTG-Ugra Yugorsk, poljski prvak Record Bielsko i srpski šampion Ekonomac iz… »

Inspekcija "češlja" kragujevački Dom zdravlja nakon skndala koji je uzdrmao i podelio Srbiju

InfoKG 20.10.2018
Ministarstvo zdravlja hitno je uputilo inspekciju u kragujevački Dom zdravlja, na odeljenju za zbrinjavanje predškolske dece, nakon skandala koji je juče uzdrmao javnost. Kragujevčanka Violeta Cevtković tvrdi da pedijatri u Domu zdravlja nisu hteli… »