Izvor: Kurir/Politika arhiva vesti 20.10.2018

Zaključen Poseban birački spisak: Glasanje za savete nacionalnih manjina 4. novembra

Kurir 20.10.2018
BEOGRAD - Poseban birački spisak za izbore za nacionalne savete nacionalnih manjina koji će biti održani 4. novemrba zaključen je i na njemu se nalazi više od 500 hiljada birača, saopštilo je Ministarsvo lokalne uprave i samouprave. Od ukupnog… »

Vučić: Poruka podrške Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Kurir 20.10.2018
BEOGRAD - Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Siju Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju… »

Srbija krenula u veliku ofanzivu zbog vojske Kosova: Beograd ozbiljno shvatio situaciju, pokrenut niz diplomatskih susreta

Kurir 20.10.2018
Odluka Skupštine Kosova da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za formiranje kosovske vojske pokrenula je veliku političku i diplomatsku ofanzivu u Beogradu, piše danas Dojče vele. Ta nemačka medijska kuća ocenjuje da iako je… »

Ljiljana smajlović: Pozicija Srbije bolja nego ranije

Kurir 20.10.2018
Kada Amerikanci imaju neku ideju, njima se uvek žuri da je realizuju. Poruka Vašingtona da nema više crvenih linija i blanko čekova, kao i da Beograd i Priština treba da požure, znači da SAD žele da ostave utisak da se dve strane same dogovaraju… »

Jelena Milić o formiranju kosovske vojske: Velika i neprijatna provokacija za Srbiju, namera je da Beograd isključe iz…

Kurir 20.10.2018
Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je da je usvajanje seta zakona o transformaciji kosovskih bezbednosnih snaga urađeno mahom za unutrašnju političku upotrebu, ali da i pored toga predstavlja veliku provokaciju Srbije, s… »

Ivica Dačić za Kurir: SPS i SNS ne postoje bez mene i Vučića! Nema razloga za prevremene izbore!

Kurir 20.10.2018
Nema nijednog valjanog razloga za traženje prevremenih izbora - kazao je Ivica Dačić za Kurir. Ivica Dačić, predsednik SPS i šef diplomatije, kaže da ne vidi razlog da se ide na vanredne parlamentarne izbore. Međutim, dodaje, ukoliko ih bude, SPS… »

Čeda ljubi Liberalno: Navalio na ženu, pa ne pušta! Jovanovići kao tinejdžeri (foto)

Kurir 20.10.2018
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović poznat je kao ljubitelj društvenih mreža na kojima rado objavljuje fotografije iz svog privatnog života. I dok mnogi političari supruge i porodicu kriju od očiju javnosti kao zmija noge… »