Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 20.10.2018

U Novom Sadu se gradi prva robna kuća "Lesnine" u Srbiji

Moj Novi Sad 20.10.2018
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i direktor kompanije ''Lesnina S'' za Srbiju Aleksandar Pavićević obišli su radove na izgradnji robne kuće ''Lesnina'' u Novom Sadu. Prva robna kuća te kompanije u… »

Vučević otvorio multidisciplinarni kongres "Ishrana budućnosti"

Moj Novi Sad 20.10.2018
Skup promoviše rad na ličnom razvoju, zdravu ishranu, fizičku aktivnost, pravilan odnos prema prirodnoj i društvenoj sredini... U Novom Sadu je u subotu, 20. oktobra, počeo sa radom osmi multidisciplinarni kongres sa međunarodnim učešćem… »

STRUČNJACI: Gas će morati da poskupi

Moj Novi Sad 20.10.2018
Budući da cena nafte na svetskom tržištu i dalje skače, što direktno utiče na kretanje cene plavog energenta, logično je očekivati da će tokom aktuelne grejne sezone doći do poskupljenja gasa za potrošače u Srbiji za pet do 10 odsto, smatra… »

BUDI DAVALAC KRVI: Mobilne ekipe od nedelje u Karavukovu, Somboru, Pančevu...

Moj Novi Sad 20.10.2018
Krv je potrebna – uvek i stalno. Iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine obaveštavaju građane i građanke da će mobilne ekipe ove ustanove tokom naredne nedelje raditi po sledećem planu: Ponedeljak, 22. 10. 2018. – Mobilna ekipa prikupljaće krv u… »

COMMUNIQUÉ: AKO TESLA DA A PUTIN POMOGNE

Moj Novi Sad 20.10.2018
Naravno da sam i ove godine bio na Tesla festu... Boktemazo! Pa moja bogata kolumnistička karijera na ovom uglednom portalu je tolika da već moram da zavirujem u vlastitu arhivu tekstova ne bih li bio siguran da ne ponavljam teme ili, ako moram da ih… »

THE CAMELOT: Domaće pivo i hrana koju čuvaju vitezovi (FOTO)

Moj Novi Sad 20.10.2018
Gastro pab gde borave dva viteza, gde ćete čorbu i hranu dobiti u zanimljivim posudama, i popiti domaće sveže pivo, postoji od 2011. godine u Novom Sadu, a od 2013. i na Kopaoniku. “The Camelot” poseduje i jedinstvenu točilicu za pivo kakve nema… »

ISTRAŽIVANJE: Koliko često treba prati pidžamu?

Moj Novi Sad 20.10.2018
Ukoliko istu pidžamu nosite previše dugo možete ugroziti svoje zdravlje i izazvati niz dermatoloških problema. Upravo zbog toga stručnjaci su rešili da otkriju koliko dana je zaista preporučivo da je nosimo. Kada ste poslednji put oprali svoju… »

VLADA VOJVODINE: Za obnovu fasade Vladičanskog dvora 15 miliona dinara

Moj Novi Sad 20.10.2018
Na sednici održanoj u petak 19. oktobra Pokrajinska vlada opredelila je sredstva i za nekoliko zdravstvenih ustanova, više osnovnih i srednjih škola, kao i ustanova učeničkog i studentskog standarda u AP Vojvodini... Kako je navedeno u saopštenju… »

Od ponedeljka popust za učlanjenje u Gradsku biblioteku

Moj Novi Sad 20.10.2018
Povodom Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu, Gradska biblioteka u Novom Sadu odobrava popust od 50 odsto prilikom upisa. Popust će važiti od ponedeljak 22. oktobra, a zaključno sa četvrtkom, 25. oktobrom. Pravo na popust mogu da ostvare svi građani… »

Odbojkaši Vojvodine savladali Crvenu zvezdu

Moj Novi Sad 20.10.2018
Nova tri boda uknjižila je Vojvodina u derbiju petog kola Superlige, pošto je u petak 19. oktobra u Beogradu savladala velikog rivala, do sada neporaženu Crvenu zvezdu. Počeli su odlično Novosađani, sigurnom igrom, dobrim servisom, napadom i… »