Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 20.10.2018

Srpske odbojkašice postale svetske šampionke

Nova ekonomija 20.10.2018
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila Italiju. Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju i postale šampionke Svetskog prvenstva u Japanu posle pet odigranih setova. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije postala je šampion sveta po prvi… »

Kašogi ubijen u tuči, uhapšeno 18 osoba

Nova ekonomija 20.10.2018
Saudijska Arabija: Saudijski novinar Džamal Kašogi ubijen je u konzulatu u Istanbulu, prenela je saudijska državna televizija izjave zvaničnika. Kako se navodi, on je “ubijen u tuči” u samom konzulatu. Dodaje se da su zamenik šefa obaveštajaca… »

Danas je 74 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu

Nova ekonomija 20.10.2018
Na današnji dan pre 74 godine Beograd je oslobođen od nacističkih okupatora u Drugom svetskom ratu. Beogradskom ofanzivom, koja je trajala od 12. do 20. oktobra, okončana je 1.287 dana duga nemačka okupacija Beograda. Povodom oslobođenja srpske… »

Protest protivnika Bregzita, traže novi referendum

Nova ekonomija 20.10.2018
Protivnici Bregzita su se danas okupili u centru Londona zahtevajući novi referendum, o budućem sporazumu o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije. Hiljade Britanaca su iz raznih delova zemlje došle u 150 autobusa u London, gde će posle povorke… »

Mirović: Novi Sad sledeće godine dobija novi trgovački centar

Nova ekonomija 20.10.2018
Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su danas radove na izgradnji robne kuće kompanije "Lesnina HHHL", koja će obezbediti više od 150 novih radnih mesta, saglasivši se da dolazak te kompanije… »

Iran Er uprkos vizama želi da leti iz Beograda

Nova ekonomija 20.10.2018
Avio-kompanija Iran Er podnela je zahtev za obavljanje redovnog avio-prevoza u sezoni zima 2018/19, na liniji Teheran-Beograd-Teheran. To je rečeno Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. U Direktoratu navode da su zahtev Iran Era primili… »

Međunarodno priznanje za Hemofarmovu kampanju o krvnom pritisku

Nova ekonomija 20.10.2018
Kampanja Hemofarm fondacije za prevenciju povišenog krvnog pritiska “Ne dozvoli da pukne”’ nagrađena je Silver Drum nagradom u kategoriji OOH na 25. međunarodnom festivalu Golden Drum, održanom ove godine u Portorožu (Slovenija). Golden Drum… »

Ikea i još nordijskih kompanija planira širenje poslovanja u Srbiji

Nova ekonomija 20.10.2018
Investicioni forum o mogućnostima poslovanja regiona Zapadnog Balkana i regiona nordijskih zemalja bila je prilika da se ostvare kontakti i razmene iskustva. Njegovi učesnici ocenjuju da postoje velike mogućnosti za saradnju. Na skupu u Palati Srbija… »

U Španiji od sledeće godine minimalac 900 evra

Nova ekonomija 20.10.2018
Španska manjinska socijalistička vlada dogovorila je sa levičarskom strankom Podemos povećanje minimalne zarade i podizanje poreza za bogate. To je važan korak ka usvajanju budžeta za 2019. godinu. Minimalna mesečna zarada biće povećana na 900… »

Fabrika šećera na Čukarici postaje umetnička četvrt

Nova ekonomija 20.10.2018
Grad Beograd sledeće godine otkupljuje Šećeranu iz stečaja. Nekadašnju Fabriku šećera na Čukarici, koja je zatvorena više od 30 godina, sledeće godine će iz stečaja otkupiti Grad Beograd i od nje napraviti umetničku četvrt. To je sinoć… »