Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 20.10.2018

U poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano 507.183 birača

Novi magazin 20.10.2018
U poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano je 507.183 birača koji će 4. novembra ove godine moći da izađu i glasaju na izborima za nacionalne savete, saopšteno je večeras na sednici Republičke izborne komisije. RIK-u je Ministarstvo… »

Vučić poslao poruku podrške predsedniku Kine zbog demonstracija na Tajvanu

Novi magazin 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je poruku podrške predsedniku Kine Si Đinpingu povodom današnjih demonstracija pristalica nezavisnosti na Tajvanu. Vučić je u poruci Siju osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, navodeći da je njihov cilj… »

Palmer: Što pre postići sporazum Beograda i Prištine

Novi magazin 20.10.2018
Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer je danas rekao da po pitanju Kosova "nema blanko čekova ni crvenih linija", ali da bi sporazum Beograda i Prištine trebalo što pre da bude postignut. "Ono što bismo mi voleli da se postigne je… »

RTS tružila Junajted grupu jer joj krade program

Novi magazin 20.10.2018
Radio-televizija Srbije (RTS) je danas saopštila da je obustvila emitovanje reklame za internet platformu EON "Junajted grupe", jer ta kompanija bez ugovora o distribuciji emituje program RTS-a. To, smatra RTS, predstavlja pirateriju i "nanosi ogromnu… »

Lekarska komora Srbije osudila medije zbog načina izveštavanja o bebi iz Kragujevca

Novi magazin 20.10.2018
Lekarska komora Srbije je danas osudila način izveštavanja medija, uz objavljivanje snimka iz Doma zdravlja u Kragujevcu koji je napravila jedna pacijentkinja. Komora je navela da se ta žena i ranije sukobljavala sa zaposlenima Doma zdravlja.Mediji su… »

Norveški ambasador: Srbija i Kosovo treba da postignu sporazum vodeći računa o stabilnosti regiona

Novi magazin 20.10.2018
Norveški ambasador u Beogradu Arne Bjornstad izjavio je da njegova zemlja podržava Srbiju i Kosovo da postignu sporazum o normalizaciji odnosa koji neće narušiti stabilnost Zapadnog Balkana, već će ga učiniti privlačnim za investicije. U intervjuu… »

Obradović: Vlast traži legalan okvir za finansiranje mreže partijskih glasila

Novi magazin 20.10.2018
Rad na novoj Medijskoj strategiji je samo manevar vlasti koji je potreban da se kupi dovoljno vremena ne bi li se našlo rešenje za legalan okvir za finansiranje javnim sredstvima mreže partijskih glasila koja već postoje u Srbiji, ocenio je u… »

Đurović: Centar u Krnjači nije samo za maloletnike, komesarijat morao da primi Iranca

Novi magazin 20.10.2018
Direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC) Radoš Đurović izjavio je večeras da centar u Krnjači kod Beograda nije samo za maloletne migrante, kako tvrdi komesar za migracije Vladimir Cucić i dodao da je Komesarijat bio dužan da… »

UNS: Funkcioneri da ne ometaju novinare u radu

Novi magazin 20.10.2018
BEOGRAD, 20. oktobra 2018. (Beta) - Udruženje novinara Srbije (UNS) zatražilo je danas od predsednika Skupštine grada Zrenjanina Olivera Mitrovića da se izvini novinaru KTV televizije Draganu Šašiću, jer mu je na obeležavanju desetogodišnjice… »

Sutra Veliki školski čas na godišnjicu streljanja civila u Kragujevcu

Novi magazin 20.10.2018
Tradicionalnom komemorativno-umetničkim "Velikim školskim časom" ispred Spomenika streljanim đacima i profesorima u Memorijalnom parku "Šumarice", sutra, u nedelju, u 11 časova biće obeležena 77. godišnjica streljanja civila u Kragujevcu u Drugom… »