Izvor: Prva arhiva vesti 20.10.2018

Kako je za samo osam dana 80.000 boraca oslobodilo Beograd?

Prva 20.10.2018
"Naša vojska sa Crvenom armijom oslobodila Beograd. Produžuju se operacije za Zemun. Objavite to vojsci i narodu i proslavite. Žarko", komandant 37. NOU divizije Žako Vidović napisao je svojoj četvrtoj i petoj brigadi. Naime, jedinice… »

Srbija je PRVAK SVETA!

Prva 20.10.2018
Odbojkašice Srbije ispisale su istoriju. One su pobedile Italiju i postale šampionke Svetskog prvenstva u Japanu posle pet odigranih setova. Srpkinje su ispisale istoriju i postale svetske prvakinje po prvi put u svojoj istoriji, te sprečile Italijanke… »

Kamenog su srca ovi znaci horoskopa: Ostaviće vas, neće trepnuti

Prva 20.10.2018
Neki horoskopski znaci će vas ostaviti kada najmanje budete očekivali, i neće im biti žao... Ovan Rođeni u znaku Ovna često vole da pokazuju koliko su opasni. Oni veruju da su pravila tu da bi se kršila i vole testirati koliko daleko mogu ići bez… »

Znate li u kojim gradovima se javni prevoz ne plaća novcem već PLASTIČNIM FLAŠAMA?

Prva 20.10.2018
Zvuči odlično zar ne? Plastične flaše menjaju za kartu za prevoz. Možete li da pogodite koji grad je došao na ovakvu ideju? Neki gradovi svoje građane nagrađuju kartama za javni prijevoz ako u zamenu donesu plastične flaše. 1. Peking ima posebne… »

Najneobičnija imena srpskih princeza: Koje vam je najlepše?

Prva 20.10.2018
Veo zaborava posebno je pao na žene iz perioda Nemanjića, koje nisu bile dominantne kao muškarci, i čak ni one kraljevskog roda nisu zapamćene - tek je poneka ostala "živa" u pričama iz srpske istorije. Tragom priče o srpskoj princezi zanimljivog… »

U SLO na pumpi plata 900€, a ko to onda dolazi u Srbiju da radi

Prva 20.10.2018
U Srbiju dolaze radnici iz zemalja u okruženju, i pitanje je koliko su oni kvalifikovani, saglasni su gosti Jutarnjeg progarama. "Dolaze iz Makedonije, BiH i oni rade na najtežim poslovima, naše zanatlije, posebno oni koji su kvalifikovani odlaze gde… »

Danas je ljubav njenog života, a pre 20 godina joj je tražio aututogram. I dobio ga je!

Prva 20.10.2018
Neko baš ima sreće pa uspe da zavede zvezdu kojoj se godinama divi. I još je ta zvezda, ni manje ni više nego Dženifer Lopez. Pevačica Dženifer Lopez u vezi je s bivšim igračem bejzbola Aleksom Rodrigezom već godinu i po dana, a on je tek sada… »

Novi pravilnik Ministarstva prosvete: Šta dete sme da nosi u školu i kako treba da se ponaša?

Prva 20.10.2018
U osnovnim i srednjim školama, predškolskim ustanovama i domovima za učenike i studente zabranjuje postupanje kojim se, neopravdano pravi razlika ili nejednako postupa prema učenicima i zaposlenima.... Podsmevanje, ponižavajuće šale, slanje… »

Igor Jurić: Mene blatite, ali moju Tijanu i rad Fondacije – NE

Prva 20.10.2018
Osnivač Fondacije “Tijana Jurić” Igor Jurić obratio se javnosti putem Fejsbuka zbog navoda koji su se pojavili u hrvatskim medijima. Hrvatski nedeljnik "Ekspres" je objavio informaciju da je Jurić u martu 2011. godine osuđen na godinu dana… »

Primetili ste nove bore na licu? Za njih su možda krive žvake!

Prva 20.10.2018
Često žvaćete žvake? Lice vam zbog toga nije zahvalno. Evo zbog čega... U gotovo svakoj ženskoj torbici nalaze se žvake, kao i krema protiv bora u ormariću u kupatilu. Možda ćete se iznenaditi, ali jedno ide s drugim. Naime, žvakanje žvaka… »