Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 20.10.2018

„Nisam kriv što sam živ“ – generalna proba Velikog školskog časa

RT Kragujevac 20.10.2018
Kraj spomenika „Streljanim đacima i profesorima“ u Šumaricama održana je generalna proba komemorativno umetničke manifestacije Veliki školski čas, koja se tradicionalno održava 21. oktobra u 11 časova. Autor ovogodišnjeg adaptiranog teksta iz… »

Đorđe Milosavljević o drami koja će biti izvedena na Velikom školskom času

RT Kragujevac 20.10.2018
Pod pokroviteljstvom grada Kragujevca ustanova Spomen-parka „Kragujevački oktobar“ organizovala je tradicionalnu manifestaciju – „Bdenje“, koja se održava svakog 20. oktobra u znak sećanja na zadnju noć građana Kragujevca probdevenu pred… »

Sećanje na učenike koji se 1941. nisu vratili u klupe

RT Kragujevac 20.10.2018
Kragujevački oktobar živi godinu i živeće ciklično dok je čoveka. Godina 1941. i danas boli i opominje. Uprokos tome, Kragujevac svake godine na današnji dan šalje svetu istu poruku – da je mir moguć, poručeno je sa Svečane akademije koja je… »

Polaganjem venaca odata pošta nevinim žrtvama

RT Kragujevac 20.10.2018
Uz odavanje pošte nevinim žrtvama fašizma danas je kraj spomen obeležja u naselju Bagremar gde su streljani Jevreji, Srbi i Romi, spomenika partizanskog borca iz Sinja Ante Plazibate i spomen obeležja kod Gromovića ulaza, predstavnici lokalne… »

Radničkom bod na Čika Dači

RT Kragujevac 20.10.2018
Fudbaleri Radničkog, u 12. kolu Prve lige Srbije, igrali su danas na stadionu Čika Dača nerešeno sa ekipom TSC-a iz Bačke Topole 2:2. Kragujevčani su gubili sa 2:0, ali su uspeli da dođu do boda u ovom meču. Fudbaleri Radničkog i TSC-a nisu… »

Sećanje na crvenoarmejce

RT Kragujevac 20.10.2018
Oktobarske svečanosti prilika su da se podsetimo onih koji su tokom velikih ratnih sukoba na našim prostorima svoj život menjali za našu slobodu, poručeno je danas prilikom polaganja venaca kraj spomenika crvenoarmejcima u Opornici i na Paliluskom… »

Šumadijski prag: Oplenačka berba

RT Kragujevac 20.10.2018
I ovogodišnja Oplenačka berba koja je organizovana 55. put u Topoli, bila je u znaku dobre posećenosti i raznovrsnih programa. U ulici Vinskoj i na Vinskom trgu bilo je izloženo voće vino i rakija a najuspešnijim proizvođačima dodeljene su nagrade… »

Program RTK prilagođen 21. oktobru

RT Kragujevac 20.10.2018
Programska šema Radio televizije Kragujevac za nedelju, 21.oktobar, prilagođena je godišnjici oktobarskih stradanja. Specijalizovane emisije posvećene su komemorativnim i kulturno-umetničkim manifestacijama kojima se oživljava sećanje na žrtve… »

„Plakatiranje genocida“ u Konaku kneza Mihaila

RT Kragujevac 20.10.2018
U Narodnom muzeju, u Konaku kneza Mihaila, otvorena je izložba plakata iz fondova Muzeja Vojvodine i zbirki drugih muzejskih i arhivskih ustanova. Autor izložbe „Plakatiranje genocida“ je dr Drago Njegovan, koji je uspepo da sakupi stotinak plakata… »

Zabrana parkiranja u nedelju 21. oktobra

RT Kragujevac 20.10.2018
Zbog realizacije programa Oktobarskih svečanosti uvodi se zabrana parkiranja na delu opštih parkirališta u Kragujevcu u nedelju, 21.oktobra, od 07:00 do 10:00 sati, u ulici dr. Zorana Đinđića, na parkiralištu ispred Gradske uprave, od „Gradskog… »