Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 20.10.2018

Zaključen birački spisak nacionalnih manjina

RTS 20.10.2018
U Poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano je ukupno 507.183 birača. Ministar držžavne uprave i lokalne samouprave Branko Ružžić u ponoć doneo Rešenje o zaključenju spiska. Od tog broja ukupno 462.759 birača ostvaruje biračko pravo… »

Vučićeva poruka podrške Si Đinpingu povodom protesta na Tajvanu

RTS 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu. Aleksandar Vučić je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji, kako se navodi u… »

Palmer za RTS: Što pre do dogovora Beograda i Prištine, nema crvenih linija

RTS 20.10.2018
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je, govoreći za RTS o mogućem rešenju za Kosovo i Metohiju, istakao da nema blanko čekova ni crvenih linija, ali da bi do dogovora Beograda i Prištine trebalo da dođe što pre. Ono što… »

Popović: Prekinuti pregovore ako Priština ne odustane od vojske

RTS 20.10.2018
Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine sve dalje pregovore sa Prištinom ukoliko ona ne odustane od procesa formiranja vojske. Popović je naveo da, nakon poslednjih odluka kosovske… »

Odgovor RTS-a Junajted grupi

RTS 20.10.2018
Radio televizija Srbije i Junajted grupa nemaju nikakav ugovor o distribuciji programa RTS na Junajtedovoj internet platformi EON. To znači da Junajted grupa krade program RTS-a, da se bavi piraterijom. Zato je RTS i tužio Junajted grupu, zato je i… »

Smajlović: Vašington želi da ostavi utisak da se sami dogovaramo

RTS 20.10.2018
Novinarka Ljiljana Smajlović kaže za RTS da poruka Vašingtona da nema više crvenih linija i blanko čekova kao i da Beograd i Priština treba da požure, znači da SAD žele da ostave utisak da se dve strane same dogovaraju ali da taj stav neće… »

Tribina Saveza za Srbiju u Nišu

RTS 20.10.2018
Predstavnici Saveza za Srbiju su na tribini u Nišu optužili vlast da pomoću medija stvara "dirigovanu paralelnu stvarnost" i da lažno predstavljaju ekonomske rezultate, a Dragan Đilas je dodao da vlast "prodaje Srbiju". Đilas je takođe rekao da… »