Izvor: RTV/Politika arhiva vesti 20.10.2018

Zaključen poseban birački spisak nacionalnih manjina

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić 19. oktobra 2018. godine u ponoć doneo je Rešenje o zaklјučenju Posebnog biračkog spiska nacionalnih manjina. Ovim rešenjem utvrđeno je da je u Poseban birački spisak na dan… »

Vučić osudio demonstracije na Tajvanu, nedvosmislena podrška politici jedne Kine

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine Si Đinpingu i osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje… »

Palmer: Obe strane da preduzmu krupne i teške stvari

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer je povodom pitanja da li bi sporazum Beograda i Prištine morao da znači i priznanje nezavisnosti Kosova, rekao da pregovarači treba da postignu potpunu normalizaciju odnosa i da… »

Popović: Prekinuti pregovore sa Prištinom ako ne odustane od vojske

RTV 20.10.2018
BEOGRAD - Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine sve dalje pregovore sa Prištinom ukoliko ona ne odustane od procesa formiranja vojske. Popović je naveo da nakon poslednjih odluka… »

Mičel: Rivali SAD šire politički i vojni uticaj na Balkanu

RTV 20.10.2018
VAŠINGTON - Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel izjavio je da rivali Amerike šire politički, vojni i trgovinski uticaj širom Balkana. Stejt department je večeras saopštio da je Mičel to poručio na… »