Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 20.10.2018

Polovinom iduće godine "Lesnina" otvara robnu kuću u Novom Sadu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Novom Sadu, na proleće, biće otvorena prva robna kuća Kompanije "Lesnina", čuvene po proizvodnji nameštaja. Investicija je vredna 20 miliona evra, a u planu je izgradnja još nekoliko trgovinskih centara u Srbiji, čija će vrednost… »

Kongres "Ishrana budućnosti" za razvoj kongresnog turizma u Novom Sadu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - Osmi Multidisciplinarni kongres "Ishrana budućnosti" sa međunarodnim učešćem otvoren je danas na SPENS-u u Novom Sadu. Stručni skup trajaće dva dana. U njegovom radu učestvovaće sto jedan predavač. U okviru prethodnih sedam kongresa… »

Da mladi privrednici vide šansu u poljoprivredi

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Studiju M Radio-televizije Vojvodine održana je konferencija pod nazivom "Mladi privrednik u poljoprivredi" u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika. Veliki broj mladih, koji su prepoznali šansu agrobiznisa, predstavili su… »

Novosadska stranačka hronika: Potpisi za odbranu SPENS-a i (ne)plaćena taksa

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - Gradski odbor SNS u Novom Sadu saopštio je danas da su aktivisti Narodne stranke Vuka Jeremića ponovo pokušali da uznemiravaju i obmanjuju Novosađane prikupljanjem potpisa protiv rušenja Spensa, za koje ne postoji inicijativa bilo koje… »

"Novosadski Novi Teatar" započinje 10. sezonu

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U nedelju 21. oktobra "Novosadski Novi Teatar" započinje jubilarnu 10. sezonu. U Novom Sadu 2008. godine, nikla je nova pozorišna dvorana u okviru Gimnazije "Laza Kostić". U susretu sa novom činjenicom u gradu, grupa dramskih umetnika… »

Ambasador Kine obišao buduće gradilište u Zrenjaninu

RTV 20.10.2018
ZRENJANIN - Bliži se realizacija najveće direktne strane investicije u Srbiji, fabrike za proizvodnju pneumatika kineske Kompanije "Šandong Linglong". Ambasador Kine Li Mančang sa saradnicima je boravio u poseti Zrenjaninu, gde se sastao sa gradskim… »

Izložba slika "Somborske priče"

RTV 20.10.2018
SOMBOR - Izložba slika "Somborske priče", somborskog slikara Miloša Pejovića, biće upriličena u utorak, 23. oktobra, u Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" Sombor, sa početkom u 19 časova. Miloš Pejović rođen je 1954. u selu Vrulja kod… »

Premijera "Izbiračice" u Kikindi

RTV 20.10.2018
KIKINDA - U Narodnom pozorištu u Kikindi večeras će biti izvedena premijera prve predstave u novoj sezoni. Na programu je komad ''Izbiračica'', koju je po tekstu Koste Trifkovića, režirala Jana Maričić, dok je za kostime i scenu bio zadužen… »

Izložba slika Radovana Lazarevića

RTV 20.10.2018
RUMA - U Kulturnom centru „Brana Crnčević" u Rumi, otvorena je izložba slika poznatog urednika Dopisništva Radio-televizije Srbije u Valjevu, Radovana Lazarevića. Mnogobrojnoj publici, ovaj istaknuti novinar i slikar, svoj rad predstavio je kroz… »

Kreativna radionica "U šetnji engleskim parkom"

RTV 20.10.2018
NOVI SAD - U Galeriji Matice srpske, danas od 11.00 do 12.30 sati u okviru ciklusa kreativnih radionica za decu pod nazivom "Otkrivamo Englesku kroz umetnička dela", biće održana kreativna radionica "U šetnji engleskim parkom". Nakon upoznavanja sa… »