Izvor: SEEbiz arhiva vesti 20.10.2018

Saudijska Arabija priznala da je Khashoggi umro u Istanbulu

SEEbiz 20.10.2018
RIJAD - Saudijski novinar i dopisnik Washington Posta Jamal Khashoggi umro je u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu nakon borbe sa osobama s kojima se ondje susreo, priopćila je u subotu Saudijska Arabija na osnovu preliminarnih rezultata istrage… »

Cene goriva ne bi trebalo dalje da rastu

SEEbiz 20.10.2018
BEOGRAD – Cene goriva na benzinskim stanicama u Srbiji i širom regiona dostigle su maksimum, a stručnjaci ističu da je više uzroka doprinelo tome, kao i da se u narednom periodu ipak ne očekuje dalji skok cena sirove nafte, pa samim tim ni goriva… »

Iran Air ipak i dalje želi da leti iz Beograda

SEEbiz 20.10.2018
BEOGRAD - Avio-kompanija Iran Air podnela je zahtev za obavljanje redovnog avio-prevoza u sezoni zima 2018/19, na liniji Teheran-Beograd-Teheran. To je rečeno Tanjugu u Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. U Direktoratu navode da su zahtev Iran… »

Ikea ima dugoročne planove za Srbiju, najavljuje nove investicije

SEEbiz 20.10.2018
BEOGRAD - Ulazak Ikee u novi investicioni ciklus u Srbiji predstavlja dugoročnu orijentaciju te švedske kompanije da ostane i širi svoje poslovanje u Srbiji, izjavio je regionalni diretor Ikee za Jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić. Lalić je za… »

Talijanska vlada neće odustati od planiranog deficita

SEEbiz 20.10.2018
RIM - Italija neće planirati manju proračunsku potrošnju u odgovoru na kritike Europske unije i smanjeni rejting kreditnih agencija, kazao je u subotu zamjenik premijera i vođa Pokreta pet zvjezda Luigi Di Maio. "Mislim da mogu govoriti u ime čitave… »

Srpske odbojkašice prvakinje sveta

SEEbiz 20.10.2018
BEOGRAD - Odbojkašice Srbije pobedile su Italiju i postale šampionke Svetskog prvenstva u Japanu posle pet odigranih setova. Srpkinje su ispisale istoriju i postale svetske prvakinje po prvi put u svojoj istoriji, te sprečile Italijanke da to urade po… »

Kinezi žele graditi hrvatski nacionalni nogometni stadion

SEEbiz 20.10.2018
ZAGREB - Početkom studenoga u glavnom gradu Kine će se održati investicijski forum u čijem će fokusu biti Hrvatska, a na njemu će tom prilikom među inim sudjelovati hrvatski i kineski premijer, Andrej Plenković i Li Keqiang. Hoće li na kraju… »

Hrvatskoj nedostaje više od 10.000 radnika

SEEbiz 20.10.2018
ZAGREB - Hrvatskoj nedostaje više od deset tisuća radnika. Vlada zbog potreba tržišta, ali i odljeva stanovništva, neprestano povećava kvote za strance, ali oni ne dolaze u očekivanom i potrebnom broju. O nedostatku radne snage svakodnevno… »

Drugi stup rezerviran samo za bogatije umirovljenike

SEEbiz 20.10.2018
ZAGREB - Hrvatski umirovljenici u budućnosti će biti podijeljeni u dva tabora, siromašne koji će dobivati mirovinu samo iz prvog stupa, te one nešto bogatije koji će dobivati kombiniranu mirovinu, odnosno mirovinu iz prvog i drugog stupa. Naravno da… »

EK od Slovenije traži usklađivanje proračuna s preporukama

SEEbiz 20.10.2018
LJUBLJANA - Europska komisija pozvala je Sloveniju da joj što prije dostavi novi plan državnog proračuna za iduću godinu u koji će ugraditi njene preporuke o makroekonomskoj stabilnosti i fiskalno pravilo o uravnoteženosti javnih financija, što je… »