Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 20.10.2018

Najlepše fotografije zlatne jeseni u Rusiji

Sputnik 20.10.2018
Zlatne i grimizne nijanse jeseni u Rusiji na fotografijama sa društvenih mreža. Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram "I s každoй osenью я rascvetaю vnovь." (s) A.S.Puškin ⠀ Kogda Aleksandr Sergeevič pisal svoi proizvedeniя, on… »

Tramp: SAD će istupiti iz Sporazuma za rakete srednjeg i malog dometa

Sputnik 20.10.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u subotu uveče da će njegova zemlja istupiti iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa. "Planiramo da ukinemo Sporazum i planiramo da izađemo iz njega. Potrebno nam je da razvijamo to naoružanje", rekao je… »

„Nisam spreman da je pustim“: Ruske društvene mreže bruje o tragičnoj ljubavi iz Kerča

Sputnik 20.10.2018
Mladić koji je u kerčkoj tragediji izgubio voljenu devojku, nalazi se u bolnici u Krasnodaru u teškom stanju, pošto je pokušao da izvrši samoubistvo, rekao je gradonačelnik Kerča Sergej Borozdin. Na društvenoj mreži „Vkontakte“ pojavilo se… »

Prva mera Nemačke prema Saudijskoj Arabiji zbog ubistva Hašogija

Sputnik 20.10.2018
Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je danas da Nemačka ne bi trebalo da odobrava prodaju oružja Saudijskoj Arabiji do okončanja istrage o okolnostima smrti novinara Džamala Hašogija, prenosi Rojters. Navodi se da je Mas u intervjuu… »

Skripalj i Hašogi: Operacije „agenata bez granica“?

Sputnik 20.10.2018
Specijalne službe odavno u međunarodnoj politici igraju važnu, mada ne uvek i primetnu ulogu, a nedavni događaji to potvrđuju, piše počasni profesor rusistike i politikologije univerziteta u Prinstonu i Njujorku Stiven Koen u tekstu za… »

Meksiko otvorio granicu hiljadama migranata, Tramp preti: Poslaću vojsku! (video)

Sputnik 20.10.2018
Meksiko je otvorio granicu za žene i decu iz migrantskog karavana koji čine hiljade ljudi koji pokušavaju da pređu granicu sa Gvatemalom i domognu se SAD. Migranti, koji potiču uglavnom iz Hondurasa, pokušavaju da stignu do SAD uprkos pretnji… »

Američka policija „zaprepašćena“ otkrićem u pogrebnoj firmi u Detroitu

Sputnik 20.10.2018
Američka policija iznela je ostatke 63 fetusa iz prostorija pogrebne firme u Detroitu, u okviru šire istrage o nepravilnostima u lokalnim pogrebnim firmama, prenosi AP. Navodi se da su policajci pronašli 36 fetusa u kutijama i 27 u zamrzivačima tokom… »

Bitka farmera i EU: Pirinač sa pesticidom? Ne!

Sputnik 20.10.2018
Komesar EU za zdravstvo i bezbednost hrane Vitenis Andrijukaitis optužio je ministra unutrašnjih poslova i vicepremijera Italije Matea Salvinija da je izgovorio „velike laži“ o politici evropskog bloka u oblasti ishrane, prenosi briselski… »

RPC: Vartolomej je raskolnik

Sputnik 20.10.2018
Ruska pravoslavna crkva carigradskog patrijarha Vartolomeja smatra raskolnikom, saopštio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion. Prema njegovim rečima, svojom odlukom da započne proces… »

Oštra reakcija Angele Merkel na saudijsko „objašnjenje“ smrti Hašogija

Sputnik 20.10.2018
Nemačka kancelarka Angela Merkel osudila je danas ubistvo saudijskog novinara Džamala Hašogija u konzulatu u Istanbulu i zatražila potpuno rasvetljavanje okolnosti njegove smrti. „Najoštrije osuđujemo ovaj čin“, navodi se u zajedničkom… »