Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 20.10.2018

Vučić: Podrška Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Vesti online 20.10.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Si Đinpingu. On je osudio zahteve demonstranata na Tajvanu, koji za cilj imaju narušavanje teritorijalne… »

"Beograd i Priština da preduzmu krupne i teške stvari, i da se dogovore o Gazivodama, SPC, Trepči"

Vesti online 20.10.2018
Pregovarači Beograda i Prištine treba da postignu potpunu normalizaciju odnosa i da sami dođu do toga, ali će se od obe strane tražiti da preduzmu krupne i politički teške stvari - ovako je na pitanje da li bi sporazum Beograda i Prištine morao da… »

"Prekinuti pregovore sa Prištinom ako ne odustane od vojske"

Vesti online 20.10.2018
Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović smatra da Beograd treba da prekine sve dalje pregovore sa Prištinom ukoliko ona ne odustane od procesa formiranja vojske. Popović je naveo da nakon poslednjih odluka kosovske… »

"Taj potez se može posmatrati i kao poruka Srbiji..."

Vesti online 20.10.2018
Iako je delovalo da su reakcije Beograda skromne, niz izjava i susreta pokazali su da Srbija ozbiljno tretira korak Prištine u pravcu formiranja vojske Kosova. Odluka kosovske skupštine da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za… »

"Rivali SAD šire politički i vojni uticaj na Balkanu"

Vesti online 20.10.2018
Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel izjavio je da rivali Amerike šire politički, vojni i trgovinski uticaj širom Balkana. Stejt department je sinoć saopštio da je Mičel to poručio na konferenciji… »

"Vašington želi da ostavi utisak da se sami dogovaramo" (VIDEO)

Vesti online 20.10.2018
Novinarka Ljiljana Smajlović kaže za RTS da poruka Vašingtona da nema više crvenih linija i blanko čekova kao i da Beograd i Priština treba da požure, znači da SAD žele da ostave utisak da se dve strane same dogovaraju ali da taj stav neće… »

Zapaljena srpska kuća u selu kod Peći (FOTO)

Vesti online 20.10.2018
Nepoznate osobe zapalile su kuću srpskih povratnika u selu Belo Polje kod Peći, u kojoj se u tom trenutku niko nije nalazio. U noći između četvrtka i petka oko pola dva zapaljena je kuća pokojnog Radomira Kostića, a u koju su nakon njegove smrti… »