Nauka & Tehnologija arhiva vesti 20.10.2018

Gugl: Srbija nije na listi nepoželjnih G Suite zemalja

Studio B 20.10.2018
Kompanija Google oglasila se zvaničnim saopštenjem u kojem je objasnila da Srbija nije na listi nepodržanih G Suite zemalja. foto Tanjug (AP Photo/Marcio Jose Sanćez, File) „G Suite je u punoj funkciji i sve njegove usluge su dostupne za naše… »

Uspešno prvo poletanje sa vode najvećeg amfibijskog aviona (video)

BK TV 20.10.2018
Kineski džin AG600 uspešno je izveo svoje prvo poletanje sa vodene površine u provinciji Hubej. Uspešan test omogućiće da najveći amfibijski avion na svetu uđe u službu na vreme, do 2021. godine. Letelica se vinula na nebo jutros i ostala u letu… »

Poslat satelit da prouči životnu sredinu na Merkuru

B92 20.10.2018
Satelit BepiKolombo, namenjen proučavanju Merkura, uspešno je krenuo ka toj planeti posle lansiranja iz Kurua u Francuskoj Gijani tokom noći. Kompanija Ariangrup (ArianeGroup) saopštila je da je lansiranje rakete "Arian 5" prošlo bez problema… »

Google "diže" cene mobilnih telefona: Evo koliko ćemo plaćati Android!

B92 20.10.2018
Google će za svoje aplikacije na Androidu početi da naplaćuje naknadu kako bi izbegao ponovno kažnjavanje u Evropskoj uniji, a sada su poznate i visine tih naknada. Ove nedelje Google je objavio da će, primoran evropskom regulativom i nedavnom… »

Evo šta su mitovi, a šta istina o punjenu baterije na telefonu: Tokom jedne noći nedeljno isključite svoj mobilni aparat!

Kurir 20.10.2018
Prosečan vek trajanja baterije na telefonu je od jedne do dve godine, a uz pravilnu upotrebu možete produžiti njenu trajnost. U nastavku vam otkrivamo šta su mitovi, a šta istina, kada je reč o punjenju baterije na telefonima. Nije dobro koristiti… »

Mesečev meteorit prodat za 600.000 dolara

N1 Info 20.10.2018
Mesečev meteorit pronađen prošle godine u severnoj Africi prodat je na aukciji za nešto više od 600.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća iz Bostona RR Auction. Ni prodavac ni kupac nisu imenovani, ali se zna da će novi dom meteorita biti… »

IT na polju i u laboratoriji

PC Press 20.10.2018
Savremena nauka se oslanja na mogućnost obrade ogromnih količina podataka i na praćenje svetskih dostignuća, trendova i rešenja. U oba slučaja za uspeh je neophodan moderni informacioni sistem, i tu su se na zajedničkom zadatku našli Institut za… »

Nakon meseci čekanja, konačno i kod nas! (video)

Mondo 20.10.2018
OnePlus i Pixel nisu dostupni kod nas, ali je zato jedan popularan telefon i kod nas dobio Android Pie, prvi u Srbiji. .flowplayer .fp-ui .ad-time:before { content: ': ' } Izvor: MONDO portal DOPUNA (21. oktobar, 12:00): Baš kao što kaže jedan naš… »

Kako otključati računar putem čitača otiska prstiju na telefonu? (VIDEO)

Pametni telefoni 20.10.2018
Remote Fingerprint Unlock je aplikacija koja vam omogućava da otključate Windows 10 računar koristeći čitač otiska prstiju vašeg telefona. Otključavanje Windows 10 računara putem čitača otiska prstiju nije ništa novo. Međutim, kada je reč o… »

Čeka nas sve ekstremnija klima – duge suše i jake kiše

N1 Info 20.10.2018
Beograd je naime ove godine bio domaćin Evropskog klimatskog festivala. Sa njega stižu bojna upozorenja. Klimatske promene ne možemo da izbegnemo - moramo da im se prilagodimo, jedna je od ključnih poruka Klimatskog festivala. Izvor: N1 Čekaju nas… »