Automobili arhiva vesti 28.10.2018

Hamiltion lovorike - Ferštapenu Meksiko

Vrele gume 28.10.2018
Formula 1 - VN Meksika: Hamiltion lovorike - Ferštapenu Meksiko Vozač Mercedesa Luis Hamilton došao je do svoje pete šampionske titule u Formuli 1, pošto je na trci za Veliku nagradu Meksika, dve runde pre kraja sezone, stekao dovoljno bodova ispred… »

Vinjales prekinuo Jamahin najduži post

Auto blog 28.10.2018
Vozač Jamahe Maverik Vinjales trijumfovao je na Velikoj nagradi Australije, 17. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata. Mladi Španac je na stazi „Filip Ajland“ ostvario svoju prvu pobedu još od prošlogodišnje trke u Francuskoj, a ukupno petu u… »

Alfa Romeo koji vredi 25 miliona dolara FOTO

B92 28.10.2018
Na aukciji koja će se u februaru 2019. održati u Parizu naći će se jedno remek-delo predratne italijanske auto-industrije. U doba kada na scenu još nisu stupili proizvođači kao što su Ferrari i Lamborghini, Alfa Romeo je bio sinonim za elegantne i… »

Ford u Severnoj Americi opoziva 1,5 miliona Focusa

Auto blog 28.10.2018
Američki proizvođač automobila pozvaće vlasnike određenih modela Focusa iz Severne Amerike na vanredni servis zbog problema u sistemu za gorivo, koji može da dovede do prestanka rada motora. Kako je saopšteno, opozivom je obuhvaćeno oko 1,5… »

Pogledajte paklenu vožnju! Mercedes postavio novi rekord u Nirnbergu! (video)

Srbija danas 28.10.2018
Brzina mu je vrlina! S vremenom kruga od 7:25:41 AMG GT 63 S 4Matic+ je najbrži model u svojoj klasi koji je ikada izašao na “zeleni pakao”. Naravno, ovo nije limuzina, nego AMG GT4 četvorosed, i to najbrži sa statusom potpuno razvijenog serijskog… »

Šta dobijete dorastanjem karfiola?

Moj auto 28.10.2018
Karfiol je do te mere specifičan, može se reći da je pouzdan pokazatelj odgovornosti i posvećenosti proizvođača. Ko uspešno gaji ovu zahtevnu kulturu, zna koliko je preciznosti i posvećenosti potrebno u svakom koraku proizvodnje. Kasnija setva… »

F1: Verštapen pobednik u Meksiku, Hamilton šampion peti put u karijeri

Nacionalna klasa 28.10.2018
Maks Verštapen je pobedio na trci za VN Meksika, na trci koja je obilovala problemima sa pneumaticima. Drugi je kroz cilj prošao Fetel koji nije uspeo da odloži slavlje Hamiltona i proglašenje za šampiona F1. Hamilton je kroz cilj prošao kao… »

Dojče vele: Hoće li Srbija dočekati jeftine nemačke dizelaše?

Total car 28.10.2018
U Nemačkoj su ekološki propisi sve stroži, pogotovo kada je reč o dizelašima. Mada Balkan ne želi da postane “automobilsko groblje Evrope”, tamo vlada i razočaranje jer cene polovnih automobila iz Nemačke sporo padaju. Mirko tačno zna zašto… »

Mil-Spec Hummer H1 spreman za sve (ne)prilike

Auto blog 28.10.2018
Američka kompanija Mil-Spec za svoju četvrtu varijaciju na temu Hummera H1 zauzvrat traži 250.000 dolara. Četvrta kreacija na temu Hummera H1, koju potpisuje američka kompanija sa sedištem u Detroitu, inspirisana je meksičkom Baja pustinjom, a… »

Samo šiba: Mercedes-AMG GLC 63 S do 96 km/h ubrzava bolje od modela AMG gt-r! (video)

Srbija danas 28.10.2018
Kida! Sve je veći broj ljudi koji žele jako brze SUV modele, a proizvođači automobila se utrkuju u tome ko će im pre te želje ispuniti. Mercedes je jedna od tih kompanija, a novi AMG GLC 63 S Coupe je jedan od takvih modela. Ispod haube ovog modela… »