Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 13.11.2018

Besne požari u Kaliforniji, 44 mrtvih, stotine nestalih

Glas Amerike 13.11.2018
Najmanje 42 osobe su stradale u požarima koji besne u Severnoj Kaliforniji, što ih čini najsmrtonosnijim u istoriji te američke savezne države. Istovremeno, u dva manja požara u Južnoj Kaliforniji stradale su još dve osobe. Vlasti navode da se… »

CNN tuži Belu kuću zbog oduzimanja akreditacije novinaru

Glas Amerike 13.11.2018
Televizija CNN podnela je tužbu protiv administracije predsednika Donalda Trampa zbog toga što je Bela kuća oduzela akreditaciju novinaru te kuće Džimu Akosti. CNN je tužbu podneo okružnom sudu u Vašingtonu. “Pogrešna odluka o povlačenju… »

Potvrđeno da je Gruevski u Mađarskoj zatražio azil

Glas Amerike 13.11.2018
Makedonsko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da se bivši premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj i da je zatražio azil u toj zemlji. "Nakon napravljenih provera, Ministarsvo unutrašnih poslova je utvrdilo da se Nikola Gruevski, koji… »

Sjajan početak Đokovića u Londonu, Izner bez šansi

Glas Amerike 13.11.2018
Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo pohod na šestu titulu na završnom turniru sezone u Londonu. Dan pošto je i zvanično dobio trofej namenjen prvoplasiranom na svetskoj rang-listi na kraju godine, Đoković je prilično… »

FBI: Najveći porast broja zločina iz mržnje od 11. septembra 2001.

Glas Amerike 13.11.2018
Broj prijavljenih incidenata zločina iz mržnje u SAD porastao je za 17 procenata prošle godine, što je najveći skok od 2001 godine, kada je posle terorističkih napada 11. septembra drastično povećan broj napada na američke muslimane ili… »

Navalnom zabranjeno da napusti Rusiju

Glas Amerike 13.11.2018
Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni zaustavljen je na aerodromu i zabranjeno mu je da napusti Rusiju, dok je pokušavao da otputuje u Strazbur, na zasedanje Evropskog suda za ljudska prava o njegovom slučaju. Sud u Francuskoj je trebalo da donese… »

Amerika sve manje privlačna stranim studentima

Glas Amerike 13.11.2018
SAD i dalje privlače rekordan broj međunarodnih studenata, ali šokantne cene školarine i negativna politička retorika doprinose smanjenju broja prijava za koledž, koji je postojano rastao tokom poslednje decenije. Amerika ostaje vodeća destinacija… »

Marihuana i alkohol najčešći poroci mladih na Kosovu

Glas Amerike 13.11.2018
Najzastupljenija droga koja se koristi na Kosovu je marihuana, a policija je od početka ove godine uhapsila oko 2.000 ljudi zbog posedovanja, proizvodnje i trgovine narkoticima, rečeno je na debati "Narkomanija i alkoholizam na Kosovu - kako se boriti… »

Tinejdžeri u Crnoj Gori osam sati dnevno ispred ekrana

Glas Amerike 13.11.2018
Rezultati istraživanja o korišćenju medija u Crnoj Gori, koji su, pored ostalog, pokazali da tinejdžeri provode osam sati ispred raznih ekrana, izazvali su oštre reakcije stručnjaka i javnosti, koji su te podatke ocijenili "alarmantnim". Prvo… »

Novo sedište Amazona na dve lokacije - u Njujorku i predgrađu Vašingtona

Glas Amerike 13.11.2018
Kompanija Amazon saopštila je da će njeno drugo sedište biti na dve lokacije, u Njujorku i u Arlingtonu u Virdžiniji, predgrađu glavnog grada Vašingtona, a da će biti otvoren i novi objekat u Nešvilu, u državi Tenesi. “Te dve lokacije… »