Izvor: Južne vesti arhiva vesti 13.11.2018

Gruevski tvrdi da je pobegao, Mandić i Knežević „nisu uspeli"

Južne vesti 13.11.2018
Getty Images Nikola Gruevski je u Budimpešti boravio kao premijer Makedonije 2015. godine i bio gost tada premijera Mađarskle Viktora Orbana Nekadašnji makedonski premijer Nikola Gruevski tvrdi da je u Budimpešti gde namerava da traži politički… »

Aung San Su Ći: Amnesti Internešnal povukao priznanje liderki Mjanmara

Južne vesti 13.11.2018
Getty Images Aung San Su Ći na ekonomskom samitu u Singapuru Organizacija za ljudska prava Amnesti Internešnal saopštila je da je oduzela prestižnu nagradu „Ambasador savesti" od Aung San Su Ći, koja je de fakto šefica države Mjanmar… »

Istraga o nepoznatim letelicama u blizini irske obale

Južne vesti 13.11.2018
Science Photo Library Šta su piloti videli u blizini irske obale Irske vazduhoplovne vlasti istražuju navode o jarkom svetlu i NLO objektima viđenim u blizini jugozapadne obale Irske. Sve je počelo u 6 i 47 ujutru u petak 9. novembra, kada je… »

Odbornici i funkcioneri niške Jedinstvene Srbije prešli u SNS

Južne vesti 13.11.2018
Trojica niških odbornika Jedinstvene Srbije, uz odbornike Ruske stranke i Srpske narodne partije, prešli su u vladajuću Srpsku naprednu stranku. Jedinstvena Srbija u Nišavskom okrugu više ne postoji, kaže sada već bivši predsednik Okružnog odbora… »

SPC na strani Moskve u sporu sa Carigradom

Južne vesti 13.11.2018
Anadolu Agency Odnosi sa Moskovskom patrijaršijom se neće menjati Od izbijanja raskola između patrijaršija u Moskvi i Carigradu pojedini velikodostojnici srpske crkve su u izjavama stali na stranu Moskve. Sada je isti stav zauzeo i Sveti Arhijerijski… »

Sukobi na granici Gaze i Izraela

Južne vesti 13.11.2018
Getty Images Izraelski vojnik je ozbiljno povređen kada je jedna od raketa pogodila autobus Sukobi između izraelskih i palestinskih pripadnika militantnih grupa izbili su dan nakon što je nekoliko militanata i jedan izraelski vojnik ubijeno tokom tajne… »

Sten Li: Genije koji nam je otkrio svet superheroja

Južne vesti 13.11.2018
PA Spejdermen je jedan od Stenovih heroja sa kojim se čitaoci najviše identifikuju Američki pisac stripova Sten Li je bio čovek koji je stvorio superheroje. Mnogi se dive čoveku koji je svojim likovima dao izuzetne moći i svakodnevne glavobolje - i… »

Mladi u Srbiji: posao samo uz partiju, iako ne veruju nikome

Južne vesti 13.11.2018
Getty Images Najveći procenat mladih smatra da se samo kroz političke partije može uticati na političke odluke Luka Rašković ima 27 godina. Iz Beograda je, ima pank bend i uskoro će da se oženi. A posle? Ko zna. Inostranstvo verovatno, iako ne bi… »

Jelena Lengold: Umetnik mora da se izdigne iznad politike

Južne vesti 13.11.2018
Radmila Vankoska Jelena Lengold Evropska nagrada za književnost dodeljuje se već deset godina i povodom ovog jubileja konzorcijum koji stoji iza ove nagrade, pozvao je dosadašnje dobitnike da učestvuju na konkursu za najbolju kratku priču. Jelena… »

Sten Li: „Onaj čikica za kog se pitaš na šta bi mi ličio život da nije njega"

Južne vesti 13.11.2018
Getty Images Superheroji su na nebu, na krovovima oblakodera, u tehnološki opremljenim bazama ili po uglovima mračnih ulica. Ali kada pomislite na njihovo ovozemaljsko otelotvorenje, predstavnika u našem svetu - pomislite na Stena Lija. „Otac… »