Izvor: Niške vesti arhiva vesti 13.11.2018

Završen peti SICEF Hakaton

Niške vesti 13.11.2018
Peti po redu SICEF Hakaton održan je od 9. do 11. novembra 2018. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu. U pitanju je bilo dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju, u kome je učestvovalo osam timova od po četiri člana. Tema 5. SICEF… »

Dva izletanja automobila – troje povređenih

Niške vesti 13.11.2018
Prema rečima lekara, muškarac i žena su u nezgodi zadobili lakše povrede glave i grudnog koša, a mladji muškarac povrede glave i stomaka. Nezgoda na putu Niš-Merošina dogodila se juče nešto pre 16 časova, a nezgoda na putu izmedju Gornje i… »

Za vodosnabdevanje „Šljake“ još sedam miliona dinara

Niške vesti 13.11.2018
„U naselju „Šljaka“ završena je prva faza, očekuju nas druga i treća faza. U prvoj fazi završeno je pet ulica sa prilazima, u drugoj fazi imaćemo još šest ulica i dve ulice gde ćemo završiti kanalizaciju.“ istakao je predsednik GO Crveni… »

Srpskoj naprednoj stranci pristupila Jedinstvena Srbija iz celog niškog kraja

Niške vesti 13.11.2018
Dosadašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Okružnog odbora te stranke Nikola Ilić potvrdio je na konferenciji za medije da na području Nišavskog okruga više nema Jedinstvene Srbije. Prema njegovim rečima, najveća motivacija za… »

„Zavetnici“ dobili odborničko mesto u Nišu. Jelena Đorđević se priklonila tom saboru

Niške vesti 13.11.2018
Ona je podsetila da je najpre bila u Srpskom pokretu Dveri i na njihovoj listi došla do odborničkog mesta. Međutim, dodaje da nakon što je primetila da ovaj pokret odstupa od svog izbornog programa, principa i ideja odlučuje da napusti tu stranku… »

GO Crveni Krst platiće i ove godine kartice za prevoz deci ratnih vojnih invalida Niša

Niške vesti 13.11.2018
GO Crveni Krst platiće kartice za prevoz u školskoj 2018/2019. godini za petoro srednjoškolaca i petoro studenata, koji su deca vojnih ratnih invalida i žive na teritoriji ove gradske opštine. „Ove godine pomoći ćemo našim sugrađanima, ratnim… »

Naisa u osmini finala Čelendž kupa!

Niške vesti 13.11.2018
Prvi meč 11. novembra nišlijke su dobile rezultatom 17-28 (5 -13). Drugi meč rukometašice Naise igrale su kao formalni domaćin, a šef stručnog štaba Svetislav Jovanović dobro je proučio igru protivnika u prvom meču, tako da su Nišlijke… »

Predloženi članovi Nadzornih odbora, ali bez opozicije

Niške vesti 13.11.2018
Svi predlozi za članove Nadzornih odbora izglasani su sa glasom protiv Radmile Popović iz odborničke grupe „Niška inicijativa“. Popović je kazala da je glasala protiv imenovanja predloženih članova Nadzornih odbora zato što su biografije… »

Memorijalni kompleks 12. februar: Mesto sećanja na stradanje i mesto pomirenja!

Niške vesti 13.11.2018
Logor Crveni Krst, nalazi se u niškoj opštini Crveni Krst, kraj istoimene železničke stanice po kojoj je i prvobitno dobio ime. Memorijalni kompleks 12. februar danas je jedini nacistički logor u Srbiji koji je otvoren za posetioce i koji je dobio… »

Dečiji centar menja ime i šifru rada

Niške vesti 13.11.2018
Direktorka te ustanove Sandra Petković istakla je da će se promeniti šifra ustanove tako da će Dečiji centar raditi ubuduće pod šifrom koja podrazumeva kao pretežnu delatnost umetničko stvaralaštvo, a ne pod šifrom koja podrazumeva „ostalo… »