Kultura arhiva vesti 13.11.2018

Kralj Petar Prvi holivudski spektak lazara ristovskog: Priče o običnim ljudima i njihove sudbine u Velikom ratu Srbija do sad…

Kurir 13.11.2018
Naš film vizuelno deluje kao veliki holivudski spektakl koji košta 200 miliona dolara, kazao je glumac Lazar Ristovski koji igra naslovnu ulogu u filmu "Kralj Petar Prvi" čija je premijera zakazana za 5. decembar u Beogradu. Pre projekcije trejlera za… »

Danas počinje 9. Green fest u Beogradu

B92 13.11.2018
Najbolja i najnovija filmska ostvarenja u oblasti ekologije, životne sredine, održivog razvoja i ljudskih prava, i ove godine će biti okosnica programa Međunarodnog festivala zelene kulture "Green fest", koji će od danas do 16. novembra biti održan… »

Puna sala u Čikagu s nogu pevala "Tamo daleko" VIDEO

B92 13.11.2018
Premijera predstave "Srpska ramonda", autora Milana Andrijanića, koja je izvedena u Čikagu povodom obeležavanja 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, dirnula je sve Srbe koji su imali priliku da je pogledaju. Prepuna sala ustala je na… »

Slobodna zona na bis u DKC

Danas 12.11.2018
Filmski hitovi koji su na 14. Slobodnoj zoni izazvali najveću pažnju publike biće prikazani „na bis“ sutra u Dvorani Kulturnog centra Beograda. Film „Putinovi svedoci“ koji je na repertoaru od 15 sati bavi se hronologijom Putinovog dolaska na… »

Glumci: Smena upravnika i Upravnog odbora Narodnog pozorišta ili štrajk

Radio 021 13.11.2018
Članovi Dramskog sindikata Singlus u dopisu Ministarstvu kulture i informisanja traže sastanak radi rešavanja krize u Narodnom pozorištu, traže i smenu upravnika pozorišta Dejana Savića i Upravnog odbora te kuće, te u protivnom najavljuju štrajk… »

Tvorac marvel univerzuma preminuo u 95. godini! (video)

Srbija danas 13.11.2018
Hvala ti za sve! Legendarni američki autor stripa Sten Li, kreator Marvelovih junaka kao što su Spajdermen, Neverovatni Hulk, Fantastična četvorka i Ajronmen, umro je u 95. godini. View this post on Instagram #stanlee #rip #spiderman #ironman… »

„Kultura bez granica“ povodom Velikog rata

Danas 13.11.2018
Grad Požarevac i partnerska opština Anina iz Rumunije organizovali su Festival u okviru obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Domaćin festivala je Agencija za obrazovno pedagoške usluge „Kodeks“. Festival se održava kao deo projekta… »

Prekinuta projekcija filma „Fantastične zveri 2”, publika se žalila na glavobolju

Danas 13.11.2018
U Kombank dvorani večeras je prekinuta pretpremijera filma „Fantastične zveri 2 – Grindelvaldovi zločini“ nakon što je publika masovno počela da napušta salu žaleći se na loš kvalitet i glavobolju. Film je prikazan u 3D tehnologiji, ali je… »

Novi film Brusa Vilisa

Danas 13.11.2018
Kineski akcioni film “Vazdušni udar” počeće da se prikazuje od četvrtka, 15. novembra 2018. godine u bioskopima širom Srbije. Glavne uloge ove akcione ratne drame tumače Brus Vilis, Ye Liu, Seung-heon Song, Edrijen Brodi… Radnja ovog filma… »

Memoari Karla Maldena u Jugoslovenskoj kinoteci

Danas 13.11.2018
Memoari holivudskog glumca srpskog porekla Karla Maldena „Kako sam uspeo“ predstavljeni su danas u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, a o pokojnom oskarovcu, rodom iz Hercegovine, govorio je njegov prijatelj i saradnik na filmu „Suton“ Dan Tana… »