Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 22.11.2018

Srbi i Albanci na Kosovu ujedinjeni u osudi takse na uvoz

Glas Amerike 22.11.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je na sednici Skupštine Kosova da Priština neće ukinuti taksu na srpske prozvode, dok Srbija ne prizna Kosovo kao nezavisnu državu. Vlada Kosova povećala je u sredu taksu na uvoz robe iz Srbije i Bosne i… »

Dogovor o Bregzitu na pomolu

Glas Amerike 22.11.2018
Velika Britanija i Evropska unija postigle su dogovor o nacrtu sporazuma, kojim bi bila uspostavljena bliska veza posle Bregzita, ali ostaje da se reši spor sa Španijom o kontroli Gibraltara pre sastanka evropskih lidera u u nedelju, koji treba da… »

Presuda Srbima za ubistvo Amerikanca u Grčkoj

Glas Amerike 22.11.2018
Sud u Grčkoj proglasio je krivim je šestoricu od devetorice osumnjičenih za prebijanje američkog turiste Bakarija Hendersona na Zakintosu 2017, koji je umro od zadobijenih povreda. Među osumnjičenima su sedmorica srpskih državljana, jedan Grk i… »

Preminuo Igor Korobov, šef ruske tajne službe

Glas Amerike 22.11.2018
MOSKVA — Igor Korobov, prvi čovek ruske Vojne obveštajne agencije (GRU), koja je bila optužena za mešanje u izbore u SAD, preminuo je u Moskvi. Imao je 62 godine. Ministarstvo odbrane saopštilo je u četvrtak da je Korobov, koji je predvodio GRU od… »

Tramp preti potpunim zatvaranjem granice sa Meksikom zbog migranata

Glas Amerike 22.11.2018
Predsednik Donald Tramp zapretio je da će zatvoriti američko-meksičku granicu ako njegova vlada ne bude mogla da kontroliše priliv migranata koji pokušavaju da uđu u SAD iz Latinske Amerike bez odgovarajućih dokumenata. ​"Mislim na zatvaranje… »

Danska ukinula buduće isporuke oružja Saudijskoj Arabiji

Glas Amerike 22.11.2018
KOPENHAGEN, DANSKA — Danska je suspendovala buduća odobrenja za izvoz oružja i vojne opreme Saudijskoj Arabiji, kao odgovor na ubistvo disidentskog saudijskog novinara i ulogu kraljevstva u konfliktu u Jemenu, saopštilo je dansko Ministarstvo… »

Vučić Srbima s Kosova: Čeka nas duga i teška borba

Glas Amerike 22.11.2018
Beograd mora da se spremi na dugu i tešku borbu, jer nezavisnost Kosova neće priznati - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, reagujući na izjave premijera Kosova Ramuša Haradinaja da će carine na srpsku robu smanjiti kada Srbija prizna… »

Dve Koreje povezane putem preko demilitarizovane zone

Glas Amerike 22.11.2018
Severna i Južna Koreja povezale su put koji vodi preko njihovih granica po prvi put u poslednjih 14 godina, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Seulu u četvrtak, što je poslednji gest pomirenja među susedima. Zemljani put, koji se ceo nalazi u… »

Bellingcat: Osumnjičeni za pokušaj puča u CG - oficir GRU

Glas Amerike 22.11.2018
Jedan od dvojice Rusa osumnjičenih da stoje iza pokušaja državnog udara u Crnoj Gori 2016, prvobitno identifikovan kao Vladimir Popov, rođen je 1980. kao Vladimir Nikolajevič Moisejev, a tokom ili nakon studija ga je regrutovala ruska vojna… »

Mediji: Vlada donira crkvi milion evra

Glas Amerike 22.11.2018
Vlada Srbije uplatiće iz državnog budžeta milion evra Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i taj novac biće prosleđen za poreze i doprinose zaposlenih, objavljeno je u dnevnom listu Blic. Prema navodima lista, odluka je usvojena na sednici Vlade 20… »