Izvor: Telegraf arhiva vesti 22.11.2018

Težak dan na Kosovu! Paljeni srpski proizvodi, uočen pokret rosu ka severu, KFOR bio spreman za reakciju! Vučić sa…

Telegraf 22.11.2018
Sastanak je na početku bio otvoren za javnost, a zatim je nastavljen iza zatvorenih vrata. U Beogradu je održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, povodom odluke Prištine da uvede 100 odsto… »

Prva posledica taksi: Kosovska Mitrovica jutros bez dnevnih novina iz centralne Srbije

Telegraf 22.11.2018
U mitrovičkim prodavnicama navode da se još može pronaći mleko po staroj ceni, ali da je reč o zalihama. Dnevna štampa ali ni mleko iz centralne Srbije danas nisu stigli u Kosovsku Mitrovicu, što je prva posledica odluke kosovske vlade da poveća… »

Ruski "Gasprom" prelomio: "Turski tok" definitivno ide kroz Srbiju, jeftiniji gas stiže nam 2020. godine

Telegraf 22.11.2018
To je zapravo "Južni tok" koji je Evropska unija obustavila još 2014. godine pod pritiskom SAD. Ruska kompanija " Gasprom" donela je odluku da gasovod " Turski tok" nastavi svoju trasu kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku. U tim zemljama su sve… »

Odnos prema Srbiji u Parizu bio je za žaljenje: Francuski ambasador o Makronovom pismu Vučiću

Telegraf 22.11.2018
Konsultacije su se nastavile, a zatim ovo pismo u potpunosti zatvara to pitanje i pokazuje našu želju da zajedno sa Srbijom pripremamo budućnost - rekao je Mondoloni. Pismo predsednika Francuske Emanuela Makrona predsedniku Aleksandru Vučiću nije… »

Stravična nesreća u Kini: Zaleteo se autom u grupu đaka, najmanje pet poginulih (foto) (video)

Telegraf 22.11.2018
Za sada nije jasno da li je u pitanju nameran napad. Najmanje pet osoba je danas poginulo, a 18 povređeno kada se automobil zaleteo u grupu ljudi, među kojima je bilo i učenika, ispred osnovne škole u gradu Huludao, na severoistoku Kine. Državna TV… »

Zavirili smo u novo otkriće na Trgu republike koje skriva misteriju života jednog grada: Kada je sagrađena Virtemberška…

Telegraf 22.11.2018
Detalje o kapiji otkriva direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda Olivera Vučković. Vekovima su Beograđani špartali preko Trga republike i ne znajući da se ispod njihovih stopala kriju tajnoviti temelji Virtemberške kapije sazidane… »

Dramatično upozorenje: Srbima na Kosovu preti humanitarna katastrofa

Telegraf 22.11.2018
Prve isporuke gasa u Bugarsku i Srbiju počeće 2020. godine. Odluke Prištine o povećanju taksi na robu iz centralne Srbije na 100 odsto već se osećaju i Srbima preti humanitarna katastrofa, upozorio je danas predsednik Srpske liste Goran Rakić. On… »

Dileri u Nišu prodavali drogu u obliku krune i domine, ali i kokain

Telegraf 22.11.2018
Kod osumnjičenog je pronađena i vagica sa tragovima opojnih droga. Niška policija uhapsila je N. M. (22) iz Niša nakon što su kod njega pronađene 132 tablete sintetičke droge MDMA u obliku "krune i domine" upakovane u četiri paketa, četiri… »

Krivi toranj u Pizi više nije toliko kriv: Inženjeri smanjili nagib jedne od najvećih svetskih atrakcija (foto)

Telegraf 22.11.2018
Njegova struktura je sada bolja nego što je očekivano. Nakon više od 20 godina napora da isprave krivi toranj u Pizi, inženjeri kažu da su ga ispravili za četiri centimetra i da je njegova struktura sada bolja nego što je očekivano. Novinska… »

Srbin optužen za ratne zločine izvršio samoubistvo: Pronađen mrtav u automobilu

Telegraf 22.11.2018
On je tokom rata bio komandant jedinice u sastavu vojske bosanskih Srba. Bivši pripadnik vojske bosanskih Srba Mićo Praštalo koji je optužen za ratne zločine na području području Bosanske krajine izvršio je samoubistvo. On je pronađen mrtav u… »