Automobili arhiva vesti 23.11.2018

Nećete verovati šta je uzrok ove tragične saobraćajne nesreće

Auto blog 23.11.2018
Najnoviji primer iz američkog Nashvillea govori nam o tome, koliko je opasno bacati predmete sa nadvožnjaka. Nažalost, nečija igra, nepažnja ili nešto treće, završila se tragično. 54-godišnji Joe C. Shelton, navodno zaposleni u kompaniji Nissan… »

Sud: VW da isplati 100 odsto vrednosti vlasniku "golfa"

Mondo 23.11.2018
U obrazloženju suda navodi se da je Folksvagen postupio nemoralno ugrađujući u automobile softver za varanje na ispitivanjima emisije gasova. Foto: promo/Volkswagen AG Gradski sud u nemačkom gradu Augsburg doneo je presudu da kompanija Folksvagen mora… »

Terenac za sve namene Novi "hjundai santa fe" na skeneru "Novosti"

Večernje novosti 22.11.2018
Da uđete izađete iz vozila, baš kao i da ga upalite (ugasite) potrebno je jedino da imate ključ u blizini. EKSPANZIJA SUV vozila, u svim varijantama, od malih krosovera do moćnih 4x4 terenaca, koji su zbog obilja opreme koja nude u skladu sa… »

Toyota i PSA prekidaju zajedničku proizvodnju modela Aygo, 108 i C1

B92 23.11.2018
Japanski gigant Toyota i francuska grupacija PSA okončaće zajedničku proizvodnju malih gradskih automobila do 2021. godine. Dva giganta su od 2002. godine zajedno pravila modele Aygo, Peugeot 108 i Cotroen C1 koji su delili sve osim manjih dizajnerskih… »

Američki novinari: Ne, ne, Yugo nije najgori auto u istoriji, a evo i zašto! (video)

Srbija danas 23.11.2018
Pravda za Yuga! Poznati američki automobilski portal Jalopnik objavio je nedavno tekst u kome želi da stane na put "nepravednim optužbama" koje prate "juga" godinama. Njihov novinar Džejson Torčinski je provozao jedan primerak u "originalno" dobrom… »

PAMETOVANJE

Moj auto 23.11.2018
Ideja o posedovanju dva automobila i pritom živeti u Beogradu mi je oduvek delovala egzotično. Kao da nije dovoljno teško pronaći mesto i parkirati se jednim četvorotočkašem, nego treba isticati mazohističku stranu ličnosti pokušajem da se to… »

Recept za domaće penetrirajuće ulje za mašine i alate

Moj auto 23.11.2018
Svi koji imaju vozilo, kutiju sa alatom ili mašine, znaju da uvek kod sebe treba imati penetrirajuće ulje. Ovi proizvodi su nezamenljivi kada treba podmazati mehanički spoj, naročito kada zapeče. Oni koji koriste ova ulja u većim količinama mogu… »

Iz prve ruke: Kako izgleda voziti Porsche 991 GT3 Cup

Polovni automobili 23.11.2018
Dragan Romčević Jovan Lazarević iz Kraljeva ostvario je duplu pobedu na poslednjoj trci italijanskog GT šampionata. Inače, aktuelni je i višegodišnji šampion Srbije u klasi Yugo Hybrid na brdskim stazama i vicešampion na kružnim stazama. Ovaj… »

Špijunske fotke: Najnoviji Lynk & Co prototip

Total car 23.11.2018
SUV-ovi u kupe stilu ovih dana veoma su popularni, a upravo takvu formu ima nedavno uočeni Lynk & Co prototip. Čini se da je na slikama kupe verzija njihovog 01 SUV-a, iako se to za sada ne može znati sa sigurnošću. S obzirom da je u pitanju peti… »

Mitsubishi razmišlja o konstrukciji nove generacije modela Pajero

Total car 23.11.2018
Mitsubishi je tokom nekoliko prethodnih godina redovno osvežavao svoj SUV model Pajero, ali je on ostao skoro potpuno isti od 2006. godine kada je predstavljena njegova četvrta generacija. Međutim, to bi se uskoro moglo promeniti, s obzirom da japanski… »