Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 23.11.2018

"Nikad teža situacija": Vučić sa ambasadorima Rusije i Kine: Nema više razloga da imamo poverenja u KFOR

Blic 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zamolili su danas ambasadora Kine Li Mančanga da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, a Mančang je uzvratio da će već u toku… »

Borko Stefanović napadnut u Kruševcu: Muškarci sa kapuljačama ga udarali drvenim štanglama, raskrvavljene glave prebačen…

Blic 23.11.2018
Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut je večeras u Kruševcu kada je krenuo na tribinu Saveza za Srbiju. Napad se odigrao ispred mesne zajednice gde se održavala tribina. Stefanović je došao do objekta malo nakon početka tribine, gde su ga… »

Reakcija advokata porodice Ivanović: "Nisam siguran koliko je istinito da uhapšeni Srbi imaju veze sa Oliverovim ubistvom"

Blic 23.11.2018
Sumnjam da su tačne informacije iz kosovske štampe da je ROSU jutros uhapsio četvoricu Srba na Kosovu i Metohiji jer su povezani sa ubistvom Olivera Ivanovića, kaže advokat Nebojša Vlajić, pravni zastupnik porodice ubijenog lidera GI "Srbija… »

Na Jarinju bez zastoja, nema kamiona sa srpskom robom

Blic 22.11.2018
Na administrativnom prelazu Jarinje saobraćaj za putnička vozila večeras se odvija bez zastoja, a nije primećena kolona kamiona sa robom iz centralne Srbije. Ekipa Tanjuga prešla je Jarinje oko 22 sata, ali njoj nije bilo dozvoljeno snimanje… »

"Nije trenutak": Albanska vlada protiv odluke Prištine o povećanju poreza

Blic 23.11.2018
Vlada Albanije izjasnila se danas protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na uvoz robe iz centralne Srbije za 100 odsto na robu iz centalne Srbije i BiH, prenela je prištinska Koha. Albanski ministar finansija, Arben Ahmetaj… »

Drecun: Opasan potez Prištine

Blic 23.11.2018
Upad i hapšenja koja su jutros izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija, izjavio je jutros predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodao da je to i nagoveštaj mogućih novih… »

Prištinski mediji: Tači u tišini prati događaje na severu Kosova

Blic 23.11.2018
Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto, današnjih protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio, što, kako navode… »

Reakcije austrije na povećanje taksi: Kurc: Razbijati barijere, ne izmišljati nove; Štrahe: Bezobrazluk prve klase

Blic 23.11.2018
Žao mi je što je Kosovo uvelo tarife za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, kaže austrijski kancelar Sebastijan Kurc. On je na svom tviter nalogu napisao da sporazum o slobodnoj trgovini CEFTA koristi celom regionu. - Moramo razbiti barijere… »

Rusija o postupku Prištine: "Evropska unija i SAD ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike ili odobravaju njihovo…

Blic 23.11.2018
Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras, povodom upada jedinica ROSU i hapšenja četvorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, da EU i SAD "ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike ili odobravaju njihovo agresivno… »

Kosovska policija našla "razlog" da zadrži ekipu Tanjuga

Blic 23.11.2018
Ekipu Tanjuga danas popodne zadržali su saobraćajci Kosovske policije nedaleko od administrativnog prelaza Jarinje, zbog provere brzine kojom su se kretali, a na kraju su izrekli kaznu vozaču zbog folije na zadnjim prozorima i oduzeli vozačku dozvolu… »