Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Uhapšenim Srbima na Kosovu određen pritvor do 48 sati

Danas 23.11.2018
Srbima uhapšenim u jutrošnjoj akciji kosovske jedinice ROSU u severnom delu Kosovske Mitrovice danas je određen policijski pritvor do 48 sati, a Radiotelevizija Srbije javila je da će ih tokom popodneva posetiti admokatski tim. Arhimandrit Sava… »

Janković dao izjavu sudu zbog kontakata sa Oliverom Ivanovićem

Danas 23.11.2018
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da je u četvrtak dao izjavu specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u svojstvu svedoka, a po zamolnici suda iz Prištine u okviru istrage ubistva Olivera… »

Vučić večeras sa članovima Vlade o Kosovu

Danas 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se večeras sa članovima Vlade povodom situacije na Kosovu i Metohiji, nakon jutrošnje akcije pripadnika kosovske policije ROSU koji su u svernom delu Kosovske Mitrovice uhapsile četvoricu Srba. Kako je… »

Čadež: Na Kosovo ušlo sedam kamiona

Danas 23.11.2018
Direktor Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je danas da je juče na Kosovo ušlo sedam kamiona sa robom iz centralne Srbije, a da uobičajeno, dnevno prođe 70 do 100 kamiona. Čadež je novinarima rekao da nijedan kamion nije prešao… »

Haradinaj: Nema krize na Kosovu

Danas 23.11.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj obavestio je danas ambasadore SAD, Nemačke, Francuske, Italije i Velike Britanije da je politička i bezbednosna situacija na Kosovu mirna i osudio je dezinformacije o humanitarnoj krizi na severu zemlje, prenela je Koha… »

Drecun: Upad ROSU zaoštrava situaciju

Danas 23.11.2018
Upad i hapšenja koja su izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija, rekao je predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodao da je to i nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija… »

EU nemoćna da kazni Kosovo

Danas 23.11.2018
Diplomate i analitičari o "carinskom ratu" Prištine protiv Beograda Države članice Evropske unije, uključujući Nemačku, neće preduzimati pojedinačne poteze prema kosovskim vlastima koje su podigle takse na uvoz robe iz Srbije i BiH na sto odsto… »

Incidenti na početku, Džudžo novi predsednik

Danas 23.11.2018
Konstituisan novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća Potvrđivanjem mandata većnicima tri liste, konstituisan je novi saziv Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV). Esad Džudžo, većnik sa liste „Samoopredeljenje – dr Sulejman Ugljanin“, novi je… »

Intervju petkom: Koraks: Prazan prostor – nekada i sada

Danas 23.11.2018
Predrag Koraksić Koraks se smeška dok sluša aplauz više od dve stotine ljudi koji ga na nogama pozdravljaju nakon što se popeo na binu opštine Stari Grad u Beogradu. „Za trenutak sam pomislio, da nisam Vučić?“, kaže nakon nekoliko minuta… »

Ona trči protiv nasilja: „Kad se setim udaraca, navučem patike i samo trčim“

Danas 23.11.2018
„Sva ta moja jutra kreću jako rano, oko četiri, pola pet. „Nekoliko trenutaka nisam sigurna – gde sam i gde su mi deca. Pogledam u stomak. Krene onaj strah. Šta ako se on pojavi? „I onda se setim. Jao, ja sam ovde, u Sigurnoj kući, na… »