Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 23.11.2018

Španija traži garancije za Gibraltar pre podrške Bregzitu

Glas Amerike 23.11.2018
Pregovarači Evropske unije sastali su se u petak da bi finalizovali nacrt sporazuma o izlasku Begzitu, pre samita u nedelju na kojem dogovor treba da se zvanično potvrdi. Međutim, u poslednjem trenutku, Španija je tražila garancije u vezi sa… »

Pucnjava u tržnom centru u Alabami na Crni petak

Glas Amerike 23.11.2018
Tokom noćne kupovine na Crni petak u jednom tržnom centru u Alabami dogodila se pucnjava u kojoj je ubijena jedna osoba, a najmanje dve su povređene. Među ranjenima je 12-godišnja devojčica. Pucnjava se dogodila u tržnom centru “Riverčejs… »

Posmatrači: Velike arapske snage raspoređene u istočnoj Siriji

Glas Amerike 23.11.2018
VAŠINGTON — Veliki vojni konvoj iz arapskih zemalja raspoređen je prošle nedelje po istočnoj sirijskoj pokrajini Deir el Zour, gde se snage koje imaju podršku Sjedinjenih Država bore protiv terorističke grupe Islamska država, rečeno je za Glas… »

Skup solidarnosti sa Koraksom i Petričićem: Građani stali u odbranu slobode izražavanja

Glas Amerike 23.11.2018
U prepunoj sali beogradske opštine Stari grad, javne ličnosti, umetnici, novinari, aktivisti civilnog društva i opozicioni političari okupili su u četvrtak uveče kako bi pružili podršku karikaturistima Predragu Koraksiću Koraksu i Dušanu… »

VIDEO: Petričić i Koraks otvaraju izložbu solidarnosti

Glas Amerike 23.11.2018
Karikaturisti Predrag Koraksić Koraks i Dušan Petričić otvaraju izložbu "Solidarnost za Petričića, Koraksa i Danas" u prostorijama beogradske Skupštine opštine Stari grad.… »